Societat

POLÍTICA

Creen un grup de treball amb la PAH per reallotjar els desnonats

La Generalitat, el govern espanyol, l’Ajuntament de Barcelona i la PAH van arribar ahir a un acord per crear un grup de treball que serveixi per trobar allotjaments dignes a les persones desnonades a Barcelona. Actualment, més de 1.300 famílies desnonades de tot Catalunya estan reallotjades en pensions, més de 600 a Barcelona.

De la trobada d’ahir en va sortir la programació d’una reunió per la setmana que ve i una de caràcter més polític pel mes de setembre, per analitzar com desenvolupar les mesures que estudiï el grup de treball. En la següent reunió es tractaran diverses possibilitats per fer front al problema, com ara la compra de pisos de la Sareb.

Després de la trobada, el portaveu de la PAH, Santi Mas de Xaxàs, va valorar positivament que les tres parts reconeguessin “la responsabilitat compartida”. En una línia similar, la regidora d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, va celebrar el fet de “constatar la voluntat de la Generalitat i l’Estat d’implicar-se a donar una resposta”. Per la seva banda, el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat, Agustí Serra, va defensar que la Generalitat “ha de continuar comprant pisos” per destinar-los a cobrir “les peticions de les taules d’emergències”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia