Societat

Controlat l’incendi forestal de Capellades

Els Bombers el tenien estabilitzat des de mig matí d’aquest divendres

Una trentena de dotacions i vuit mitjans aeris treballen per extingir l’incendi

Els Bombers han donat per estabilitzat aquest migdia l’incendi forestal que crema des de dimecres a la tarda a Capellades. A primera hora del matí cos d’emergències ja havia informat que quedava per acabar de tancar amb línia d’aigua un 10% del perímetre, al cap del flanc dret del foc, i a mig matí ja l’ha donat per estabilitzat.

El cap d’Intervenció del cos, Ricard Expósito, ha explicat que cap a la una del migdia el 100% del perímetre ja ha estat encerclat per mànegues d’aigua. Ha afegit que per donar-lo completament per extingit encara caldrà esperar alguns dies. És preveu que que en les properes hores es retirin prop del 40% dels efectius.

L’incendi es manté contingut i durant el dia de dijous no es van registrar represes importants, un dels temors que tenien els Bombers en una zona on és fàcil que els efectius quedin atrapats. A última hora de dijous ja s’havia estabilitzat el 60 % del perímetre, que no havia crescut, però quedava per fixar l’altre 40 %, a la zona nord del cap del foc.

Es tracta d’un perímetre discontinu i amb moltes taques a l’interior de vegetació sense cremar i que per tant, en cas de represa, pot propagar.

Els Bombers han continuat treballant aquesta nit amb 35 dotacions i maquinària pesada. A primera hora del matí s’han incorporat vuit mitjans aeris a les tasques d’extinció, entre els quals hi ha helicòpters bombarders i de comandament i avions de vigilància i atac. A mig matí hi treballen una quarantena de dotacions terrestres, entre vehicles d’aigua, logística i comandament.

Aquest divendres s’esperen temperatures més baixes, una circumstància que s’espera que afavoreixi el combat a l’incendi.

Controlat al migdia

El cap d’intervenció dels Bombers, Ricard Expósito, ha apuntat que preveuen mantenir estabilitzat el foc almenys fins al migdia, quan esperen poder-lo tenir ja controlat.

El bomber ha explicat que la prioritat ara és acabar de tancar amb línia d’aigua un quilòmetre del costat nord, aproximadament el 10% del perímetre per poder-lo donar per controlat. Expósito ha precisat que a hores d’ara el 40% de l’incendi està controlat i el 60% estabilitzat.

A l’interior del perímetre hi ha moltes zones no cremades, motiu pel qual els Bombers han estat molt amatents a la seguretat en la intervenció, per la possibilitat de reproduccions i han mantingut alguns dels seus efectius realitzant funcions de guaita.

Els Bombers són optimistes davant l’escenari de baixada de temperatures i la previsió de precipitacions per als properes dies.

El foc es va originar dimecres a la tarda arran de l’accident i posterior incendi d’un vehicle a la carretera C-15.

Segons les darreres dades del Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha afectat unes 55 hectàrees de superfície.

Des de l’inici del foc, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès tres persones: una en estat lleu, que va rebre l’alta in situ; un bomber en estat menys lleu, que va ser atès i traslladat a la mútua per una lesió al peu; i un agent forestal en estat menys lleu, que va ser traslladat a l’hospital d’Igualada afectat per les altes temperatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES