Societat

Arran trenca els vidres i punxa les rodes de dos cotxes de lloguer a Palma per denunciar la “massificació turística”

L’organització juvenil assenyala que les Illes Balears sostenen més de 100.000 cotxes de lloguer a l’any i alerten que es converteix la ciutat “en un aparador turístic”

L’organització juvenil Arran ha atacat dos cotxes de lloguer a Palma de Mallorca per denunciar la “massificació turística” que asseguren que pateix l’illa.

En un vídeo difós per ells mateixos a les xarxes socials , es pot veure com diverses persones punxen les rodes, trenquen els vidres amb un martell, pinten i enganxen cartells a dos vehicles de lloguer de la ciutat.

En un comunicat, denuncien que aquests són dos dels més de 100.000 cotxes de lloguer turístic que les Illes Balears sostenen a l’any, segons dades del Govern del 2017, i assenyalen que la majoria són a Mallorca i no estan registrats ni regularitzats.

A més, destaquen que d’aquests, el 80% són de grans empreses i multinacionals com Inter-Rent, Goldcar, Autoclick, Ibacar o Clik-Rent. “Això és saturació, insostenibilitat, contaminació i un exemple clar de què vol dir convertir la ciutat en un aparador turístic”, insisteixen.

En aquest sentit, consideren que s’està “sobreocupant” l’espai públic i que s’estan “degradant” equipaments públics com el transport. De la mateixa manera, estenen la problemàtica al conjunt dels Països Catalans, on creuen que es pateix el mateix tipus model turístic.

En el cas específic de Palma, retreuen a l’Ajuntament de la ciutat que digui treballar per “un equilibri” entre residents i turistes quan creuen que “a la realitat la ciutat és al servei del turisme”.

Aquesta acció s’emmarca en la campanya estiuenca contra el model turístic sota el lema Turisme massiu o veïnes. Capital vs vida, que ja va comptar amb dues accions que van consistir en desplegar una pancarta de denúncia a La Pedrera o en l’encadenament al Consorci de Turisme de Barcelona. L’organització avisa, també, que duran a terme altres activitats reivindicatives al llarg de l’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona