Societat

Open Arms denuncia que la UE està lliurant els migrants a les màfies

Oscar Camps adverteix que cap polític podrà evitar que continuïn protegint la “vida humana al mar”

L’ONG rescata 39 persones més al Mediterrani què se sumen a les 121 salvades fa més d’una setmana

El fundador de l’ONG catalana Open Arms, Òscar Camps, ha assegurat aquest dissabte a l’illa de Lampedusa que la Unió Europea està lliurant la vida dels immigrants que intenten arribar a Europa a les màfies, en no permetre’ls navegar a través de vies segures en el Mediterrani.

“Aquesta Europa desmemoriada no permet que aquestes persones, les vides de les quals corren perill, puguin utilitzar vies segures (per arribar al continent). Si no tenen vies segures el que està fent Europa és lliurar totes aquestes vides al crim organitzat, quan simplement podrien utilitzar un dret que tenen”, ha afirmat.

L’ONG ha celebrat una roda de premsa a Lampedusa mentre el seu vaixell espera des de la setmana passada en aigües internacionals un port segur per posar fora de perill a 160 immigrants que porta a bord i entre els quals hi ha, almenys, quatre menors i tres dones embarassades

Dit això, Oscar Camps ha advertit de la situació “delicada” que es viu a l’interior del vaixell de l’ONG, després que hagin rescatat 39 persones més al Mediterrani, què se sumen a les 121 salvades fa més d’una setmana i que continuen a l’espera d’un port segur on desembarcar.

Malta s’ha ofert a acollir-los només els últims migrants salvats aquesta matinada. I Camps es nega a no desembarcar les altres 121 que porten nou dies a bord, ha denunciat .

En aquest sentit, Camps ha insistit en demanar un port segur per a tots els refugiats, no només per els migrants salvats aquesta matinada. El fundador de l’ONG ha garantit que resistiran i que “cap multa” ni cap “codi de conducta política” evitarà que continuïn protegint la “vida humana al mar”.

L’actor Richard Gere s’ha afegit a la roda de premsa celebrada a l’aeroport de Lampedusa i ha carregat contra la llei antiimigració de Salvini i la “paranoia generalitzada” cap als nouvinguts.

El rescat d’aquesta matinada arriba hores després que el vaixell Astral de la mateixa ONG Open Arms hagi salpat del Port de Badalona per assistir l’embarcació que fa més d’una setmana que navega prop de l’illa italiana de Lampedusa a l’espera un port segur on atracar.

Des de Badalona han sortit onze persones capitanejades per Savvas Kourepinis, que forma part d’Open Arms des de la seva fundació, el 2015. El viatge que han iniciat aquesta nit dura dos dies i catorze hores.

La tripulació de l’Astral preveu quedar-s’hi un dia i tornar a Badalona d’aquí a una setmana. L’embarcació ha sortit carregada de menjar, sobretot fruita, verdura, carn, pa i arròs en grans quantitats. A més, també duien recanvis pel motor i oli de l’Open Arms, vaixell principal de l’entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES