Societat

Les pluges provoquen 344 serveis dels Bombers

Protecció Civil manté el pla INUNCAT i activa en prealerta l’INFOCAT, per risc d’incendi, i el PROCICAT, per onatge, a diverses comarques

Entre les set del matí i la una del migdia, els Bombers de la Generalitat han atès fins a 165 serveis derivats de les fortes pluges d’aquest dilluns i en tota, des de l’inici de l’episodi, s’han fet 344 serveis, entre els quals destaca l’esfondrament d’una nau de la dàrsena del port de Vilanova i la Geltrú.

El 40% de les 466 trucades que ha rebut el 112 provenen del Garraf. Així, Protecció Civil manté el pla INUNCAT actiu al Baix Penedès i Garraf, on a més a més, s’han registrat fortes ratxes de vent.

A banda, s’han activat en fase de prealerta el pla INFOCAT per risc d’incendi forestal a les Terres de l’Ebre, Tarragona, Lleida, Catalunya Central i Empordà, i el PROCICAT, també en prealerta, a l’Empordà, pel risc d’ones de més de dos metres i mig, sobretot al Cap de Creus i al cap de Begur.

Els avisos que han rebut els Bombers han estat per atendre inundacions a plates baixes, garatges i carrers, i també per arbres caiguts a la via pública. Les comarques més afectades han estat el Baix Penedès i el Garraf, sobretot els municipis de Vilanova i la Geltrú i Castelldefels. Les tempestes, però, també han afectat altres poblacions com ara Sitges o Cunit.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha finalitzat l’episodi d’intensitat de pluja a dos quarts de 9 del matí amb els registres màxims a Vila-Rodona (37,2 litres per metre quadrat), Garraf (37,6), Montmell (44,4), Sant Pere de Ribes (41,3), Cunit (54,5) i Viladecans (30). L’Agència Catalana de l’Aigua però manté vigent l’avís de cabals superiors als habituals a l’aigua de rius, rieres i altres cursos fluvials a les comarques del Garraf i el Baix Penedès, mentre que Protecció Civil manté la recomanació de precaució als guals i punts baixos de tots els cursos fluvials, tot i que la previsió és que aquest dilluns a la tarda els cursos es normalitzin. També es demana evitar estar prop de lleres i rius i no travessar-los perquè poden incrementar el cabal de manera sobtada.

Els llamps, per la seva banda, també han provocat talls de subministrament elèctric a la Pobla de Montornès (Tarragonès) i a Badalona. Els 2.254 i 3.219 abonats respectivament, ha recuperat la llum quan passaven pocs minuts de les 11 del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat