Societat

Podem, ERC i Compromís demanaran la compareixença de Calvo per la crisi de l’‘Open Arms’

Les formacions es desmarquen de Cs i PP, que volen que les explicacions sobre la política migratòries les doni Pedro Sánches

La Diputació Permanent es reuneix aquest divendres per abordar aquestes i altres sol·licituds dels grups

Els grups parlamentaris de Podem i ERC registraran divendres la petició de compareixença de la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, perquè doni explicacions sobre la crisi del vaixell humanitari Open Arms.

Fonts republicanes confirmen que la iniciativa l’ha pres el grup de Pablo Iglesias i que des d’ERC i Compromís hi donaran suport.

Aquesta no és la primera petició que es registra aquesta setmana, ja que des de Cs i PP també demanen explicacions al govern en funcions. En el seu cas, però, van registrar dimecres una petició per demanar que la Diputació Permanent es reuneixi i fixi un ple extraordinari on sigui el president en funcions, Pedro Sánchez, qui doni explicacions sobre la crisi migratòria.

El partit d’Albert Rivera i Pablo Casado volen que Sánchez comparegui de manera “urgent” per explicar “els canvis de posició” del govern del PSOE respecte la crisi migratòria al Mediterrani arran dels darrers esdeveniments de l’Open Arms.

En la petició de compareixença registrada dimecres per Cs i PP també esmenten “la inacció” d’actuació del govern contra les màfies i sol·liciten que expliqui quins contactes ha mantingut amb d’altres governs de la UE sobre aquesta qüestió.

Diputació permanent

El Congrés té previst convocar demà divendres la Diputació Permanent, l’òrgan rector de la cambra entre els períodes de sessions parlamentaris, per abordar diverses sol·licituds de grups, entre les quals les de PP i Cs per demanar la compareixença de Sánchez.

Els dos grups també han sol·licitat aquest dijous que la ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, comparegui en comissió del Congrés per explicar les actuacions dutes a terme pel seu departament per controlar el brot d’intoxicació alimentària per listeria.

Per debatre aquestes i altres sol·licituds que es presentin fins demà per part dels grups es convocarà la Diputació Permanent, previsiblement per al dimarts 27, encara que la data està per determinar.

L’última vegada que es va reunir aquest òrgan parlamentari va ser el passat 30 de juliol, quan va rebutjar la petició de PP i Cs d’una compareixença de Sánchez, enrelació amb les declaracions del seu ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, sobre la marxa de l’Orgull.

La Diputació Permanent d’aquesta XIII legislatura es va constituir el 23 de juliol, després del debat de al investidura fallida de Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona