Societat

Postgrau per a “creadors” a la indústria alimentària

L’Ajuntament de Riudellots i la UdG fomenten, per segon any, la innovació al FoodLab amb “professors de luxe”

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva i la UdG mantenen l’aposta per la innovació i han presentat la segona edició del postgrau en innovació a la indústria alimentària, que organitzen de manera conjunta i que tindrà lloc a partir de novembre al Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial de Riudellots, el FoodLab.

En la presentació del postgrau, dilluns, hi van prendre part alguns dels responsables, com ara el director, Jaume Juher, que destaca que els inscrits tenen la possibilitat de formar-se amb “professors de luxe” en àmbits com ara els nous plàstics i els recursos humans, entre molts d’altres. Juher és soci fundador de l’empresa Mas Parés (especialitzat en patés i productes de l’ànec) i tècnic alimentari en indústries càrnies. Recorda que en la seva indústria van haver de crear un departament de recerca quan no s’hi dedicava ningú.

“Tres potes”

Juher assenyala que el postgrau, pel qual hi ha 33 places, és una “oportunitat única”. Hi ha docents provinents de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del món acadèmic i experts. “Són tres potes”. El director esmenta, entre d’altres, Jaume Estruch i Annette Abstoss.

Les sessions formatives tindran lloc els divendres i els dissabtes al Foodlab. El contingut del postgrau és elaborat per l’Ajuntament i la Fundació UdG: Innovació i Formació i el Campus Alimentació i Gastronomia de la universitat. Hi han col·laborat l’IRTA i les empreses Friselva, Costa Brava Foods, Mas Parés, Galetes Trias i Cuinats Jotri.

De la primera edició, en va sorgir el formatge de tòfona, que comercialitza la granja El Provençal com a projecte d’innovació. L’altre projecte sorgit va ser una millora tecnològica per a Cuinats Jotri.

LA XIFRA

2
edicions
s’hauran celebrat amb la d’aquest any del postgrau en innovació a la indústria alimentària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Crida per allargar la moratòria contra els desnonaments

barcelona

Fi a 353 dies sense veure’ns les cares

Barcelona
PERE CODINA
Claretià. Director de la revista 'El Pregó'

“Els bisbes de Catalunya estan massa callats”

barcelona
RICARD SERRA GRIMA
CARDIÒLEG. IMPULSOR DE LA CURSA CIENTÍFICA DE L’HOSPITAL DE SANT PAU

“Córrer la marató és bo per al cor”

Barcelona
La crònica

Intangibles i pedres

Ordenen al CIE de la Zona Franca restablir les visites

barcelona
SOCIETAT

Òmnium creu que l’acte de Pedro Sánchez al Liceu “no aporta solucions per a res”

El risc d’incendi d’aquest estiu serà elevat

barcelona
economia

Les tempestes de dijous fan malbé molta fruita i cereals