El bon temps permet acabar la feina a Girona i avui comença la festa

Un sistema permetrà la localització dels espais de l'exposició a través del mòbil

Saber més de les exposicions florals que des d'avui es poden veure per tot el Barri Vell serà més fàcil aquest any. L'Ajuntament, la UdG i el Grup de Comunicacions i Sistemes Distribuïts han desenvolupat un sistema que permetrà als propietaris de telèfons mòbils d'última generació localitzar els espais de l'exposició i tenir-ne més informació.

Entre els 120 espais d'exposició (entre patis, jardins i exposicions florals), hi ha algunes novetats. Una de les més destacades serà l'església de Sant Feliu, que aprofitarà la mostra floral per ensenyar els resultats de la restauració que s'hi ha fet. Girona, Temps de Flors s'inaugura avui a les onze del matí, a les escales de la catedral.

Precisament, ahir també es va inaugurar a l'Escala l'exposició de flors que organitza el CER i que aquest any es dedica a la proclamació del municipi alt-empordanès com la 50a Ciutat Pubilla de la Sardana. L'exposició, que es podrà veure fins diumenge, farà un recorregut a través de flors, plantes, arbres i arbustos per títols de sardanes relacionats amb el món vegetal. El dia 9 es farà l'entrega de premis en les categories de planta verda, planta amb flor, cactus i roses.

k

Trobareu més imatges a www.elpunt.cat

flors i violes

La setmana de patir

david marca

Des de l'any 1965, en què vaig començar a relacionar-me amb l'exposició, crec no haver vist mai una setmana tan desastrosa, meteorològicament parlant, com aquesta. Aigua, fred i vent han estat les forces amb què han hagut de lluitar els expositors i realitzadors de treballs a l'aire lliure. Sols la voluntat de ferro, núvia de l'afició sense límits de la majoria, haurà fet el miracle –aquest any sagnant com peus de penitents– d'acabar l'exposició. Manifestava ahir la regidora Isabel Salamaña que s'ha treballat impertorbablement amb botes i impermeable. Avui a les onze s'inaugurarà amb simplicitat comprensible si fa mal temps.

Divendres passat, dia 30 d'abril, El Punt il·lustrava els lectors amb dades i xifres. El títol de Girona, un jardí per als sentits era prou significatiu i resumia d'alguna manera l'exposició actual, el que té de ciutadana, d'extensiva, polifacètica i en la qual, simplificant, la ciutat és el continent i les flors el contingut. Una i altres són també pretext i motiu per donar oportunitat a altres formes d'art més o menys floral –més aviat menys–, les quals tenen en l'exposició un laboratori, taller, sala d'exhibició i públic multitudinari. Qui en dóna més? No he aprofundit en el tema per poder comprovar si ho agraeixen degudament, cosa que haurien de fer. A vegades aquestes petites grans coses s'obliden olímpicament.

Nostàlgia i història. Em deia Maria Cobarsí rememorant vells temps: «Has de saber que de les que iniciàrem l'exposició als anys cinquanta sols restem amb vida Maria Bachs i jo.»

«L'important d'un cartell és que transmeti»

Presenta't.
–«Sóc de les Planes, tinc divuit anys i estudio segon de batxillerat artístic a l'IES Sobrequés.»
–T'esperaves guanyar el concurs?
–«Bé, no ho sé. Esperar-ho no, però algú havia de guanyar.»
–Què sents quan veus el cartell penjat pertot arreu?
–«Sobretot veig recompensades les hores de treball que hi he dedicat.»
–Què representa?
–«És una pluja de pètals.»
–Però en realitat no són pètals.
–«No, són vestits. Gairebé sempre els cartells s'han fet amb flors. Està molt vist, i vaig buscar alguna cosa que per la forma, el color... faci pensar en pètals.»
–La part de dalt del cartell és ordenada i sòbria. I la de baix, més irreverent, rebel, radical...
–«És una mica com veig Temps de Flors.»
–Explica't.
–«Temps de Flors es fa des de fa molts anys. Vaja, que es repeteix (com la part de dalt), però cada vegada és una mica nova. Es reinventa. Però no tot ha de ser significat en un cartell.»
–Què vols dir?
–«Que és molt important que entri pels ulls, que transmeti impressions. No tot ha de ser el significat.»
–Entesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona