Societat

La recerca de desapareguts es pot allargar dies

Més de vuitanta bombers rastregen 50 quilòmetres entre el naixement del Francolí i la desembocadura, a Tarragona

La llera del riu és plena de material

L’acumulació de material a la llera del riu Francolí pot complicar la recerca dels quatre desapareguts arran del temporal de llevant que dimarts a la nit va colpir la Conca de Barberà. Els Bombers de la Generalitat advertien ahir que l’operació per trobar les persones és complexa i que es pot allargar dies. Més de vuitanta bombers rastregen la cinquantena de quilòmetres de riera, des de l’Espluga de Francolí, on neix el riu, fins a la seva desembocadura al mar, a Tarragona. Al llarg del curs de tot el riu es treballa amb maquinària pesant i també amb gossos de rescat. A la riera s’hi han trobat cinc vehicles soterrats, quatre cotxes i un tràiler. D’alguns ja s’ha aconseguit localitzar els propietaris però d’altres encara no. L’espai s’ha dividit en quatre zones de treball per fer la recerca: de l’Espluga de Francolí a Montblanc; de Montblanc a la Riba; de la Riba al mar, i tota la zona portuària i de platges, on s’ha hagut d’avançar amb més rapidesa en localitzar-hi dijous un dels cinc desapareguts, que era un veí de Prades de 73 anys que viatjava per l’Espluga de Francolí juntament amb una altra persona en un vehicle que va ser arrossegat per la rierada.

A part dels bombers, en el dispositiu hi treballen membres de Protecció Civil, agents rurals, mossos d’esquadra, policies locals, la policia portuària i Salvament Marítim, amb un mitjà aeri. També hi participen voluntaris del territori, com ara veïns de Vilaverd, fent recerca extensiva pel riu.

La solidaritat de Poblet

Els beneficis del concert que avui es farà al monestir de Poblet dins el marc del Festival Internacional d’Orgue es donaran a les persones que han patit les conseqüències dels aiguats. L’abat Octavi Vilà ha explicat que d’aquesta manera “la comunitat cistercenca vol expressar el seu suport a totes aquelles persones que s’han vist afectades per aquest fenomen meteorològic, especialment devastador a la nostra comarca”. El monestir organitzarà el 22 de novembre, Santa Cecília, un segon concert solidari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona