Societat

Girona deixa en ‘stand by’ la taula del mercat de marxants

Creada el 2017, només se’n van fer dues reunions i la inoperància actual de les dues associacions de marxants fa que de moment no sigui viable tornar-la a convocar

L’Ajuntament de Girona ha decidit deixar en stand by la taula dels mercats de marxants, creada el març del 2017, que tenia com un dels principals objectius estudiar ubicacions alternatives a la Devesa. A preguntes de la regidora socialista Bea Esporrín, la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica, Glòria Plana, va explicar dilluns durant el ple municipal que ara les dues associacions de marxants estan “en situació d’inoperància” i que, per tant, no té sentit convocar noves reunions de la taula. “L’idoni seria esperar a veure si es normalitza la situació”, va exposar Plana.

Intent de reactivació

Plana es va comprometre en el ple de setembre, també arran de les peticions d’Esporrín, a intentar reactivar la taula, de la qual en el seu dia només es van arribar a fer dues reunions. Ja llavors va avisar que les associacions estaven “una mica inactives” i que, per tant, primer volia contactar-hi per veure la viabilitat de convocar la taula. Dilluns, Plana va informar que ha parlat amb un dels representants, que li ha confirmat la inoperativitat de les associacions. Al setembre va deixar clar que la taula no té sentit sense aquestes associacions, ja que aquestes van ser “l’embrió” de la mesura, a la qual després es van sumar representants polítics –tant els regidors responsables d’altres àrees com els grups de l’oposició– i veïnals.

Objectius de la taula

A més de debatre la ubicació del mercat bisetmanal que es fa ara a la Devesa, la taula també tenia com a objectiu tractar qüestions com ara la qualitat i la tipologia de l’oferta del mercat, les altes i baixes de les parades, la dimensió del mercat o la seva neteja. El mercat de la Devesa ha experimentat un descens de parades els últims anys. Els dimarts s’ha passat de 201 el 2013 a 182 l’any passat (cosa que és un descens d’un 9%) i els dissabtes de 220 a 208 (un 5% menys), segons dades de l’Ajuntament. L’últim recompte d’usuaris va ser el 2010 i llavors es va concloure que més de 5.000 persones hi anaven els dissabtes i més de 3.000, els dimarts.

LA DATA

09.03.17
és el dia
en què es va constituir la taula dels mercats de marxants de Girona, que només es va reunir dos cops.

LA FRASE

Hi ha una situació d’inoperància a les dues associacions i l’idoni seria esperar que es normalitzi
Glòria Plana
TINENTA D’ALCALDE DE PROMOCIÓ ECONÒMICA DE GIRONA

Les accions a la Devesa, pendents de l’estudi de l’arbrat

La presa de decisions sobre què cal fer a la Devesa està pendent dels resultats de l’estudi sobre l’arbrat, que ha d’estar enllestit aquest mes, així ho va manifestar el regidora de Sostenibilitat, Martí Terés, en el ple de dilluns.

La regidora socialista Bea Esporrín va preguntar-li quan es convocarà la comissió per debatre el futur de la Devesa, pendent després que en el ple del juliol es van aprovar mocions sobre l’actualització del reglament d’usos del parc, el pla especial i les inversions urgents que hi cal fer. Terés va subratllar que no pensa convocar la reunió fins a disposar de l’estudi, i també va supeditar a la informació sobre l’estat de l’arbrat el debat sobre els usos que hi pot haver a la Devesa.

A principis d’octubre els tres principals grups municipals de l’oposició van fer una crida a l’equip de govern perquè tiri endavant d’una vegada algun tipus de pla per al parc, després que fa un any i mig es desestimés dedicar-hi un pla especial quan ja estava llest per falta de consens.

Des del govern es defensa que no cal un pla especial ni tampoc un nou pla d’usos, sinó treballar per a una tercera via per definir i regular entre tots què ha de ser el gran parc urbà de la ciutat, alhora que s’hi van fent actuacions de millora, com s’ha fet els últims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot