Societat

El Gran Recapte recull més de 4 milions de quilos de menjar

Amb aquesta campanya es podran alimentar unes 196.000 persones en situació de pobresa durant tres mesos

Hi ha participat més de 28.000 persones voluntàries que han cobert els gairebé 3.000 punts de recollida arreu del territori

El Banc d’Aliments ha xifrat en més de 4 milions de quilos el menjar recollit durant el Gran Recapte, que enguany ha celebrat la seva onzena edició. Amb aquesta campanya, en què han col·laborat uns vuit mil voluntaris en tres mil punts de recollida, es podrà alimentar unes 196.000 persones en situació de pobresa durant tres mesos.

El seu director, Lluís Fatjo-Vilas, ha assegurat que la valoració és “molt positiva” perquè es constata que ha estat “una mobilització ciutadana massiva”. A més, recorda que la xifra definitiva no se sabrà fins a mitjans mes de desembre, de manera que pot augmentar.

En aquest sentit, recorda que en l’edició passada es van recollir fins a 4,5 milions de quilos de menjar i apunta que enguany es va “en la línia dels altres anys”.

El menjar recol·lectat aquests dies es classificarà properament amb la previsió que a partir de dilluns que ve comencin a arribar els primers lots a la xarxa de 700 entitats d’iniciativa social que col·laboren amb els bancs d’aliments.

En una nau de centre logístic CIM del Vallès, a Santa Perpètua de la Mogoda (Vallès Occidental), s’han acumulat aquest dissabte uns dos milions de tones recollides en l’àrea de l’Barcelonès.

Roser Brutau, presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, ha afirmat en un comunicat que a la seva entitat “no deixa de sorprendre que, tot i que són onze les edicions en què s’ha apel·lat a la solidaritat col·lectiva, la gent continua responent amb un ferm compromís”.

La Federació recorda que la campanya, de fet, no acaba fins al 15 de desembre, ja que es podrà tramitar la donació a la web del “Gran Recapte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona