Societat

Uns 40 detinguts en l’operació dels Mossos contra el tràfic de drogues i d’armes a Badalona

El dispositiu dels Mossos se centra al barri de Sant Roc i amb una trentena d’entrades i escorcolls

La policia assegura que es tracta d’un dels grups “més rellevants” al Barcelonès Nord dedicat al narcotràfic

Els Mossos d’Esquadra han detingut una quarantena de persones en l’operació contra el tràfic de drogues i d’armes, i contra el blanqueig de capitals, amb epicentre al barri de Sant Roc de Badalona, tot i que també s’han fet escorcolls en altres municipis de l’àrea metropolitana. La policia ha destacat que aquest ha estat un cop a una de les organitzacions “més rellevants” de narcotràfic al Barcelonès Nord i que “part” del grup es dedicava també al tràfic d’armes. De fet, han constatat un “augment de la presència d’armes al territori”. En l’operació, ordenada per un jutjat de Badalona, hi han participat diferents unitats dels Mossos, com la de subsòl, per evitar que els detinguts poguessin desfer-se de la droga pel clavegueram, i un helicòpter.

La investigació feia un any que havia començat i ha implicat a la divisió d’investigació criminal, a la divisió de segrestos i extorsions, a la divisió d’investigació criminal de la zona metropolitana nord i a la unitat de blanqueig de capitals. “Els resultats són satisfactoris”, ha explicat el cap de la divisió d’investigació criminal, Antonio Rodríguez. En total s’han fet una trentena d’entrades domiciliaries entre Badalona i altres municipis com Viladecans, Sant Celoni, Alella, Santa Coloma de Gramanet o Riells i Viabrera. Hi ha participat uns 600 agents, entre els ABP, els ARRO, la unitat de subsòl, la unitat canina, la unitat d’investigació i, fins i tot, els TEDAX. Durant l’operatiu, un helicòpter ha estat sobrevolant la zona. Rodríguez no descarta que hi puguin haver més detencions en els propers dies.

“Ja fa un temps que les investigacions apunten a l’augment de la presència d’armes al territori i al repunt en el tràfic de drogues”, ha afegit Rodríguez, que ha admès que els Mossos han millorat els operatius per combatre el tràfic de drogues i s’ampliarà també al tràfic d’armes perquè han comprovat que en alguns casos està relacionat.

L’operatiu

Els Mossos d’Esquadra porten a terme aquest divendres un dispositiu a Badalona i a l’àrea metropolitana contra el tràfic d’armes, de drogues i el blanqueig de capitals. L’operatiu se centra al barri de Sant Roc de la ciutat barcelonina. S’estan fent una trentena d’entrades i escorcolls en diversos punts i es preveuen detinguts.

En l’operació, entre altres àrees i unitats dels Mossos , hi intervé l’helicòpter i el cos policial informa a les persones que viuen a Badalona que si el senten o el veuen és per aquest dispositiu policial.

Els Mossos s’han trobat amb habitatges que tenien portes blindades o dobles portes. En algun cas, els agents que intervenen en l’operatiu han hagut d’utilitzar una radial per poder obrir la porta.

L’operatiu implica un ampli desplegament policial en els registres. En els escorcolls que s’estan practicant al barri de Sant Roc, alguns veïns han sortit de casa i segueixen el registre des del carrer. Es dona el cas que en algun edifici es practiquen diversos registres.

A més de Badalona, altres poblacions on s’estan practicant registres són Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès); Alella (Maresme); Viladecans (Baix Llobregat) i Sant Celoni (Vallès Oriental).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona