Societat

Un Nadal de manualitats, pessebres i tions

Olot, Girona i Arbúcies han celebrat per aquest Pont de la Puríssima fires dedicades a aquesta festivitat

Durant el pont de la Puríssima són moltes les ciutats i localitats que celebren mercats i fires de Nadal. Cada cop més. D’entre totes, Olot destaca perquè s’hi aboca de ple duent a terme un grapat de propostes englobades pel que es coneix com la Fira del Pessebre. Els productes que s’hi troben estan relacionats amb la figura del pessebre de qualitat, així com articles de regal i decoració entorn a la temàtica nadalenca (arbres, tions, pessebres, torrons, decoració...). La fira està acompanyada d’un mercat d’artesania amb una selecció acurada de productes naturals i de qualitat elaborats de manera artesanal.

És al llarg del carrer de Sant Esteve que els artesans pessebristes exposen i venen figuretes úniques per als pessebres. Ahir, per animar la festa, es va fer, entre d’altres, la cercavila del Gegantó Tió a la tarda, que va sortir a ballar i amenitzar la fira, començant des de Sant Esteve fins a la plaça del Carme. També, paral·lelament, a la capital garrotxina tenia lloc en diferents espais del centre de la ciutat un grapat de miniconcerts de corals locals programades dins el Festival Veus, que se celebra el mateix cap de setmana. Al vespre, un dels plats forts va ser l’actuació del grup Accent, al Teatre Principal. Avui actuarà Xiula (12 h).

Per la seva banda, arribada a la sisena edició, Arbúcies ha sabut situar la Fira del Tió i fer-se un lloc entre la Fira de l’Avet d’Espinelves i el Mercat Medieval de Vic, fires que han esdevingut imprescindibles del calendari nadalenc. Ho ha fet agrupant parades de decoracions i d’artesans, però sobretot oferint als més petits gaudir d’activitats tan populars com ara la de Caçations pel bosc, una experiència que els ha portat a buscar el tió amagat al jardí màgic o el taller de personalitzar el bastó per fer cagar el tió. També ahir va tenir lloc l’encesa de llums. I avui, més.

“Fes-t’ho tu” a Girona

A la capital gironina s’ha celebrat aquest any la primera edició del festival Handmade Christmas, al Palau de Fires. Es tracta d’una fira de manualitats nadalenca i familiar enfocada a despertar la imaginació i la creativitat de nens i adults. Durant tres dies hi haurà més de 200 tallers i una setantena d’expositors, amb espais destinats al bricolatge, la costura, el lettering, la decoració i la cuina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona