Societat

El cas de Pedro Álvarez, en risc de prescriure

Una manifestació recorda el 27è aniversari de l’assassinat a trets d’un jove a l’Hospitalet

Família i amics lluiten per demostrar la culpabilitat del presumpte assassí, un policia

L’ànim indestructible de Juan José Álvarez va tornar a desfilar ahir pel centre de Barcelona per recordar a l’administració de justícia que l’assassinat a trets del seu fill, Pedro, avui fa 27 anys a l’Hospitalet, continua impune. Amb Juan José es van manifestar prop de tres-centes persones, des de la plaça Universitat fins a Sant Jaume, per alertar que el cas pot prescriure la tardor de l’any vinent, si la justícia no decideix reobrir la investigació. La marxa va tenir el punt àlgid en el seu pas per davant de la prefectura superior de la Via Laietana, on els manifestants es van aturar, ja que el presumpte assassí de Pedro era un agent d’aquest cos.

Per intentar evitar la prescripció del cas, la família Álvarez ha posat l’afer en mans de l’advocat gironí Benet Salellas. El lletrat pretén que el jutjat d’instrucció número 4 de l’Hospitalet de Llobregat reobri la causa acollint-se a la pretensió de practicar proves que ja es van fer al seu dia però amb les tècniques i mètodes nous que poden donar una major eficàcia.

El jutjat en qüestió va arxivar el cas després de considerar que no hi havia motius per prosseguir la investigació contra el policia que sempre ha estat el sospitós número u. La mort de Pedro Álvarez es va produir de matinada a l’avinguda Catalunya de l’Hospitalet. Va rebre un tret al cap d’un individu que circulava amb el seu vehicle pel carrer i que després va fugir. En una primera identificació el policia acusat va ser reconegut i després la jutgessa va dir que no hi havia proves concloents.

L’estratègia de la família i el grup de suport a la causa per la veritat del cas de Pedro Álvarez passa també per l’elaboració d’un documental que s’estrenarà el proper 6 de març en un centre cívic de l’Hospitalet de Llobregat. Avui a les onze del matí es farà una ofrena al lloc del crim.

LA DATA

15.12.1992
La
mort a trets de Pedro Álvarez es va produir un dilluns, de matinada. Només tenia vint anys

Un home bo, un mal sistema

Quan la manifestació d’ahir era a l’altura de l’establiment Sephora del carrer Pelai, el propietari d’un vehicle comercial aparcat allí mateix es va acostar a Juanjo Álvarez per demanar si podien aturar un moment la marxa per treure el vehicle. Immediatament, el pare de Pedro es va dirigir a la pancarta que encapçalava la protesta i els va fer parar. El cotxe va maniobrar i va poder sortir del lloc, mentre el senyor Álvarez se’l mirava sense perdre el rictus de serenor i bonhomia que el caracteritza. Al llarg d’aquests 27 anys de lluita, Álvarez no ha perdut mai aquest tarannà, tot i reconèixer que ha topat contra un “mur”, tot i la falta de sensibilitat d’un sistema que no ha donat sortida a la seva reiterada petició de justícia. Explica que quan va anar a entrevistar-se amb el que aleshores era el cap de la prefectura de la policia estatal a Barcelona aquest li va dir que el millor que podia fer era tornar a casa i plorar. Avui Álvarez tornarà a sortir al carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona