Societat

Girona valora en 3,3 milions els desperfectes causats pel temporal ‘Glòria’

Primer balanç estimatiu de danys en béns municipals

El GEiEG compta reobrir d’aquí a un mes i el Pontenc demana ajut

L’Ajuntament de Girona va fer ahir un primer balanç estimatiu dels danys en béns municipals causats pel temporal Glòria, i va parlar de 3.347.688 euros, però va avisar que la xifra “pot créixer quan es faci l’inventari complet”. Els dos àmbits més afectats van ser en l’àrea de sostenibilitat, amb 1.616.000 euros, i les instal·lacions esportives, amb 1.446.100, als quals cal sumar 161.500 euros en l’àrea d’educació i 122.700 en equipaments culturals.

L’alt import en sostenibilitat prové sobretot de la reparació de la canonada de captació del Pasteral, amb un cost d’un milió d’euros. També destaquen les reparacions de la planta depuradora de la ciutat i en col·lectors de sanejament, valorades en 227.000 euros. La resta es calcula per a la reparació de camins (28.000 euros), de la riba dels rius (334.400) i el cost dels serveis extres de neteja (8.000 euros).

Pel que fa a les instal·lacions esportives, arreglar les afectacions al pavelló municipal de Fontajau, on la inundació va malmetre el parquet de la pista principal i la xarxa elèctrica, costarà 1.007.100 euros. La reparació d’un talús de l’estadi municipal de Montilivi costarà 230.000 euros, i la del camp de Pont Major, 209.000.

El Pontenc i el GEiEG

El club que utilitza aquest camp, el Club Esportiu Pontenc, en què juguen uns 120 infants i joves, està a l’expectativa que l’Ajuntament faci una neteja a fons i valori si el camp “està en condicions per jugar o cal canviar la gespa, i si s’ha de fer, si es pot fer amb el pressupost que hi ha o no”, segons va explicar ahir el coordinador del femení, Joel Nierga. Alhora demanen ajut per fer front a la “inversió important” –uns 50.000 euros, segons una primera estimació d’urgència– que necessitaran per arreglar les instal·lacions interiors, sobretot el vestidor i el bar, i comprar nou material. La idea és organitzar aviat un esdeveniment esportiu benèfic per recaptar diners.

Per la seva banda, el GEiEG va enviar ahir un comunicat “optimista” a tots els socis en què els informa que, gràcies a la feina feta aquests dies, el càlcul actual és que “bona part dels serveis” del complex de Sant Ponç es posaran en marxa d’aquí a “tres setmanes, un mes com a màxim si no hi ha contratemps”. Mentrestant es mira de reubicar les seccions en altres complexos de l’entitat i s’han habilitat més hores i espais d’activitats dirigides a Sant Narcís. El GEiEG no s’atreveix per ara a fer una valoració dels danys materials: “Encara són inquantificables.”

Cultura i educació

A banda dels danys en els àmbits de sostenibilitat i esportiu, l’Ajuntament destaca els desperfectes en l’àrea d’educació, en què caldrà reparar teulades, parquets i parets, i en equipaments culturals. En aquest cas, destaca el Bòlit-Sant Nicolau, on hi ha hagut danys per valor de 98.000 euros. També hi va haver incidències a l’Auditori (19.300 euros) i a La Mercè (5.400).

A més, el consistori especifica que també hi ha altres despeses en mobilitat, centres cívics i vehicles, en espera de quantificar altres afectacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC