Societat

El ‘Glòria’ deixa aïllada una comunitat terapèutica d’Osor

Un esvoranc a la carretera del Pasteral al pantà de Susqueda afecta el personal i usuaris amb drogodependència

Endesa restringeix el pas en un tram de la via de 230 metres, per seguretat

El personal i els usuaris de la comunitat terapèutica Sant Miquel Maifré d’Osor, que gestiona la Fundació Font Picant, han quedat aïllats, almenys per carretera, a causa d’un esvoranc provocat pel temporal Glòria. La coordinadora del centre, Ivet Iglesias, explica que han hagut de reorganitzar els torns del personal a causa de la interrupció d’alguns serveis, com ara el gas. A més, alguns usuaris han estat desallotjats i duts a casa seva –un grup se’n va anar dimarts i un altre ahir.

Trenta pacients

El centre és a tocar del pantà de Susqueda, que es va desembassar el dia 22. L’afectació és entre la central hidroelèctrica i l’embassament. La via ha estat tallada i ara està parcialment reparada: només hi deixen passar en circumstàncies concretes. Això va fer que personal del centre hagués de portar material d’un costat a l’altre de l’esvoranc per un pas estret. Aquests dies, “amb ocupació plena del centre” –diu Iglesias–, un empleat va tenir un atac de cor i va haver de ser traslladat a l’hospital amb helicòpter, diumenge. Al centre hi treballen disset persones i hi ha 30 pacients amb drogodependència i patologies associades.

La carretera afectada, privada, pertany a Endesa, que nega que hi hagi hagut aïllament i gent incomunicada. Responsables de l’empresa hi van dur dos camions de gasoil, afirmen. El tram afectat és de 230 metres lineals i, en col·laboració amb els ajuntaments d’Amer i Osor i en contacte amb el Departament d’Empresa i Coneixement, Endesa repara els danys i ampliarà la carretera guanyant “terreny a la muntanya”. Admet que l’accés a la carretera està tallat per “seguretat”. “Això és innegociable”, diu. Endesa preveu que divendres que ve la via fins al pantà (i Sant Miquel Maifré) s’obrirà amb “un carril estret, provisional, habilitat i senyalitzat”. A causa del Glòria hi va haver fins ahir tres masos incomunicats, assenyala l’alcalde d’Osor, Joan Pla, i el temporal ha perjudicat establiments turístics.

LA DATA

22.01.20
Va ser
el dia que hi va haver l’esvoranc a la carretera que du fins al pantà de Susqueda. La via és d’Endesa.

Col·laboració municipal tot i els entrebancs

La coordinadora del centre de Sant Miquel Maifré, Ivet Casadevall, explica que ha estat en contacte permanent amb el regidor d’Osor Pau Trias. Gràcies a la Creu Roja d’Osona, el consistori va fer arribar aigua i llet el divendres 24 a les persones que treballen i resideixen al recinte, indica l’alcalde osorenc, Joan Pla. El batlle recorda que no hi poden intervenir perquè la carretera és d’Endesa, i que l’alternativa és a través de Sant Martí Sacalm (Susqueda), que tampoc va ser transitable durant uns dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS