Societat

El jutge del crim de la Guàrdia Urbana accepta incloure com a prova una trucada entre els dos acusats

El tribunal no admet un mòbil trobat a la cel·la de Peral: “Aquest telèfon no ha arribat aquí ni sabem on està”

El judici s’allargarà fins al dia 16 de març

El jutge del ‘crim de la Guàrdia Urbana’ ha acceptat que s’inclogui com a prova una trucada entre els dos acusats, Rosa Peral i Albert Lopez, feta el mateix dia del crim. La conversa la van mantenir a través d’un telèfon de prepagament que López va contractar amb la companyia Lycamobile dies abans dels fets. el tribunal no ha admès un telèfon trobat a la cel·la de Peral: “Aquest telèfon no ha arribat aquí ni sabem on està”. El jutge ha argumentat que els continguts dels telèfons “es poden alterar”, que se’n desconeixen els continguts i que seria “prospectiva”, i per això ha dit que no es pot admetre. El judici ha començat aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona amb les qüestions prèvies.

La defensa de l’acusat s’ha adherit a la petició d’incloure com a prova el telèfon trobat a la cel·la de Peral i ha indicat que el seu contingut era “fonamental”. Per la seva banda, la defensa de l’acusada s’hi ha oposat perquè considera que “no té cap relació amb aquesta investigació” i “es va trobar a la seva cel·la però era de la seva companya d’habitació”. El jutge ha posat en dubte que hi poguessin haver converses “d’interès” abans de rebutjar la prova.

El fiscal ha fet altres demandes que sí que han estat acceptades, com que dugui a terme la lectura dels missatges de Whatsapp per dues veus diferenciades per facilitar la seva comprensió.

També s’ha rebutjat una altra prova demanada per la defensa de Peral. Ha reclamat que es tinguessin en compte un seguit de captures de pantalla i fotografies on apareix Peral “traient la llengua” per demostrar “que és un acte instintiu” de l’acusada i no té a veure amb l’adopció d’una actitud “freda”. El jutge no l’ha acceptat per “extemporània” i perquè implicaria la “indefensió a la tutela judicial efectiva”.

Aquest dilluns ha començat a l’Audiència de Barcelona la primera sessió pública del judici pel crim de la Guàrdia Urbana. Els agents Rosa Peral i Albert López s’enfronten a una pena de fins a 25 anys de presó acusats d’haver assassinat el també agent del cos Pedro Rodríguez, que en el moment dels fets era parella de Peral.

El judici va començar el passat divendres amb la constitució dels nou membres del jurat popular. Són cinc dones i quatre homes els que hauran de decidir quina va ser la implicació dels acusats en la mort de Pedro Rodríguez. El judici s’allargarà fins al dia 16 de març, en sessions de dilluns a dijous a partir de les 10 del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona