Societat

KENICHI SAKUMA

ENTRENADOR PERSONAL

“L’objectiu és veure’ns millor i, alhora, millorar la nostra salut”

L’entrenador japonès ha exportat els seus gimnasos arreu del món. Ara presenta ‘El método Sakuma’, els secrets per tonificar les zones rebels del cos en pocs minuts cada dia

La divisió capitular en set parts és la que ha provocat l’èxit del seu manual, que ha superat els tres milions d’exemplars, sobretot al Japó i als Estats Units?
La idea era dividir el cos en set parts per poder raonar com podem tonificar set parts del cos cada dia en poc més de quatre minuts. El que no pretenia era forçar uns exercicis forts o rigorosos, sinó oferir un mètode senzill per arribar a zones que costa molt de reduir quan fas, per exemple, dieta. Observava que molts dels clients s’avorrien o es cansaven al gimnàs. Per tant, vaig intentar motivar-los amb un tipus de gimnàstica més al seu abast.
Motivar diu?
De fet era evitar l’exercici inútil i contraproduent. El que pretenc és tonificar el cos sense la necessitat d’arribar a un tipus d’exercicis que cansen els seguidors, buscar una manera natural. Quan fas exercici o una dieta, sempre hi ha parts que no responen al tractament. Aquí és on vaig voler incidir. Em resultava estrany que dels esforços no se n’obtinguessin resultats i em vaig decidir a superar aquests racons hostils als tractaments. L’experiència i l’estudi d’uns deu anys estan resumits d’una manera diàfana i amb fotografies dins el llibre.
I el resultat?
Aconseguir aprimar i tonificar les parts que no ens agraden del nostre cos dedicant-hi només quatre minuts al dia. Aquests exercicis estan pensats perquè qualsevol persona, independentment de la seva edat o condició física, pugui realitzar-los i obtenir resultats d’una manera ràpida i efectiva. Vols veure’n els resultats demà? Només has d’incloure aquests exercicis en la teva rutina diària per cremar greix al llarg del dia gairebé sense adonar-te’n. A més, si ja has provat el mètode, els resultats que obtindràs amb aquests nous exercicis seran fins i tot millors, de manera que cremaràs el greix més ràpid.
Quina és la clau?
Que el resultat es manté al llarg del temps. La clau del mètode és activar uns músculs concrets, depenent de la zona que vulguem treballar i seguint tan sols quatre passos.
Posi un exemple aclaridor.
A partir de casos reals i l’experiència dels que els han provat, se’ns mostra, per exemple, que és possible rebaixar una talla en un instant, durant un dia sencer, així com reduir zones concretes voluminoses de manera permanent i aconseguir el cos que volem veure quan ens mirem al mirall. La millor manera de perdre greix localitzat és utilitzant el mètode en el nostre benefici. Amb aquests exercicis aprens, sense adonar-te’n, a utilitzar músculs que passem per alt i que són la clau per millorar la figura i el metabolisme basal.
La conseqüència primordial quina seria?
Com a conseqüència, el teu cos aprèn a cremar greix enèrgicament sense necessitat de canviar d’estil de vida. En poc temps, cuixes, braços, malucs i abdominals s’aprimen i es tonifiquen; la teva flexibilitat augmenta i el nivell de greix corporal es redueix. La teva postura es corregeix com a conseqüència d’haver corregit mals hàbits musculars. Reitero que la clau és enfortir els músculs i equilibrar-los de manera que el metabolisme es mantingui actiu en tot moment, cosa que es tradueix en una crema de greix constant al llarg del dia que té lloc sense ni que ens n’adonem.
No tots tenim les mateixes capacitats per perdre pes.
Efectivament, no tots perdem pes de la mateixa manera. Si apliquem el mètode correctament podrem reduir un cinc per cent del nostre volum en relació amb la nostra massa corporal en un mes. Aquesta regla és igualment efectiva si només volem tonificar certes zones.
Parla de satisfacció de l’usuari.
L’objectiu del mètode és veure’ns millor, sentir-nos satisfets amb el cos, i alhora millorar la nostra salut.
Un miracle fins i tot quan ja som grans i hem fracassat en altres intents?
Jo no crec en miracles, i menys en la salut. Els vostres lectors entendran que quan despertem els músculs que mai hem utilitzat i que, precisament, són aquells que acumulen més greix, veurem com el nostre cos s’estilitza i tonifica. Cada cas és diferent, però si corregim l’ús que li donem a aquests músculs i ho convertim en un hàbit, podrem dir adeu tranquil·lament a l’excés de greix i a l’efecte rebot per sempre.
Com es pot motivar algú a qui tot ja li sona a fantasies?
No es tracta tant d’estimular la voluntat com d’assumir que científicament hem de buscar respostes a través del cos que volem motivar cap a un canvi que li convé. En una setmana notem l’efecte. Si mantens la disciplina, la cosa anirà en augment. No cal canviar l’estil de vida, però sí adoptar un estil més saludable amb un mètode amè fins a aconseguir uns bons hàbits per tonificar els músculs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR