Societat

La Xina requisarà hotels i hospitals privats per lluitar contra l’epidèmia

La Fashion Week i el Gran Premi de F1 de Xangai cancel·lats per la malaltia

El Japó, amb més de 200 casos, és el país amb més afectats després de la Xina

Les autoritats xineses han iniciat els tràmits per poder requisar en un procediment d’emergència hospitals privats, hotels, apartaments, cotxes i fins i tot màscares quirúrgiques. Segons el Financial Times, el nombre creixent de pacients amb coronavirus amenaça de col·lapsar les instal·lacions dels governs locals i s’estan prenent disposicions extraordinàries per tal d’intentar no deixar cap ciutadà sense ser atès. Tot i això, aquestes mesures, en particular la requisició d’hospitals, han deixat algunes persones amb altres malalties importants sense cap tractament, i es dona el cas que pacients de càncer han quedat sense espais ni tractaments.

Diverses ciutats importants del centre industrial de Guangzhou, al sud de la Xina, s’han afegit a altres ciutats, com Zhengzhou, Fuzhou i Xi’an per fer els passos necessaris per aprovar una legislació d’emergència per requisar instal·lacions crítiques que puguin ser necessàries per a la lluita contra el coronavirus Covid-19, tal com l’ha anomenat l’Organització Mundial de la Salut. A Wuhan, l’epicentre del brot, les autoritats locals han requisat oficines, dormitoris d’estudiants i altres hospitals per disposar de més llits per a pacients amb coronavirus.

Cancel·lacions

D’altra banda, el Gran Premi de la Xina de la fórmula 1, que s’havia de celebrar a Xangai a principis d’abril, s’ha hagut de posposar a causa del coronavirus. Aquesta decisió es produeix pocs dies després de la cancel·lació dels campionats mundials d’atletisme en pista coberta a Nanjing i la cursa de cotxes elèctrics de fórmula E a Sanya, que s’havia programat pel mes de març.

En aquest mateix sentit, la Setmana de la Moda de Xangai, que normalment té lloc al mes de març després de la Setmana de la Moda de París, ha estat oficialment ajornada per les mateixes circumstàncies. L’organització ho va anunciar ahir de forma oficial a través de la xarxa social xinesa WeChat.

Aquests anuncis es produeixen quan el coronavirus Covid-19 ha afectat ja més de 45.000 persones arreu del planeta i s’han produït 1.116 víctimes mortals, tot i que sembla que hi ha hagut una caiguda del nombre de casos diaris després de dos dies consecutius de rècords de víctimes diàries.

Funcionari contagiat

Pel que fa al vaixell atracat al port de Yokohama, a la badia de Tòquio, que va arribar amb més de 3.700 passatgers a principis de la setmana passada, el nombre de casos confirmats ha tornat a créixer: 39 persones més han donat positiu al vaixell de creuer Diamond Princess i la xifra arriba a un total de 175 persones, entre passatgers i membres de la tripulació, infectades pel virus. Fins i tot un funcionari japonès, encarregat de mantenir els passatgers del vaixell en quarantena, ha donat positiu en el test que diàriament fan les autoritats sanitàries nipones. Aquests nous casos confirmats d’infectats pel coronavirus provoca l’ascensió del nombre de casos al Japó, i fa pujar ja a 203 les persones malaltes pel Covid-19 i situa el País del Sol Ixent amb el major nombre de casos després de la Xina.

LA XIFRA

45.000
persones de diferents països estan afectades pel coronavirus, i el nombre de víctimes és de 1.116.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA
societat

Les conductes suïcides no mortals es van enfilar un 50% després del confinament

barcelona

Nou repel·lent per allunyar cabirols i senglars de les vinyes de l’Empordà

agullana

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA