Societat

Figueres esdevé ciutat ‘friendly’ pels drets de les persones LGBTI

L’Ajuntament i la Generalitat signen un acord per obrir un servei d’atenció integral a la diversitat de gènere

Figueres passa a ser un dels 83 municipis del país que disposa d’un servei d’atenció integral (SAI), sobre la diversitat afectivosexual i de gènere. El servei estarà situat a l’edifici dels antics jutjats (on hi ha la regidoria de Drets Civils i Feminisme), i d’alguna manera pren el relleu de les actuacions que es feien fins ara des de l’àrea de la Dona a la ciutat a l’atenció dels col·lectius LGBTI. Els principals objectius del SAI són oferir atenció a totes les sol·licituds relatives a la diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere, posar a disposició dels usuaris els recursos existents de l’administració i alhora lluitar contra les discriminacions envers aquests col·lectius. Al SAI s’hi facilitaran tràmits que fins ara només es podien fer a Girona: a tall d’exemple, el dret a identificar-se des d’un punt de vista administratiu com a “no binari” per a les persones que no es reconeixen en les classificacions home/dona.

L’obertura del SAI a Figueres es va formalitzar ahir amb un acord entre l’Ajuntament i la Generalitat signat respectivament per l’alcaldessa, Agnès Lladó, i Mireia Mata, directora d’Igualtat. Lladó ho va reivindicar com un pas més de les polítiques “progressistes” del seu govern per construir una ciutat compromesa amb tota la ciutadania. Mata va recalcar per la seva banda que més enllà de fomentar la tolerància i de lluitar contra les discriminacions, el SAI vol ser una eina per fer valer drets i permetre la diversitat a tots els àmbits de la vida quotidiana. A partir d’ara es pot contactar amb el nou servei mitjançant el correu electrònic [email protected].



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró