Societat

Cancel·lat el carnaval de Venècia

Itàlia és el país europeu amb més afectats pel coronavirus, amb més de 130 casos confirmats fins ara

Tancades fins a l’1 de març les escoles a les regions del Piemont, la Llombardia i el Vèneto

El coronavirus s’està estenent amb rapidesa pel nord d’Itàlia i ja es comptabilitzen més de 130 persones infectades, els últims sis casos coneguts a la ciutat de Torí.

L’emergència sanitària ha obligat a suspendre els tres últims dies del carnaval de Venècia i també diversos partits de futbol de la Serie A italiana.

“Hem signat amb el ministre de Sanitat, Roberto Speranza, l’ordre amb que es cancel·len tots els esdeveniments públics i privats, inclòs el Carnaval de Venècia, i el tancament d’escoles i museus fins al dia 1 de març”, ha confirmat aquest diumenge el president del Vèneto, Luca Zaia .

La Llombardia i el Piemont també han ordenat que les escoles “de qualsevol nivell i grau” estiguin sense alumnes durant una setmana. Més encara. La por al coronavirus també ha obligat a ajornar diversos partits del calcio previstos per aquest diumenge.

Catalunya segueix “preparada”

Per la seva part, l’epidemiòleg i cap de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, creu que els protocols i mesures preventives existents a Catalunya per fer front al Covid-19 ja són els correctes tot i l’arribada del virus al nord d’Itàlia els últims dies.

Segons ell, cal “mantenir la calma” i vigilar el que passa allà, i assegura que les autoritats sanitàries catalanes ja estan “preparades” per si el virus afecta el sud de França o altres zones d’Espanya i finalment, amb tota probabilitat, arriba a Catalunya.

El que caldrà fer aleshores, diu, és seguir la pista dels contactes de l’infectat per acotar al màxim els possibles afectats el més aviat que es pugui per no deixar estendre el virus i evitar haver d’aïllar zones senceres.

Espanya “no es planteja tancar fronteres”

El director del centre de coordinació d’alertes i emergències sanitàries del govern espanyol, Fernando Simón, ha assegurat aquest diumenge que Espanya “no es planteja tancar fronteres” pels casos de coronavirus a Itàlia, on han mort dues persones.

En una roda de premsa a Madrid, Simón ha afirmat que davant de la situació italiana cal “més cautela” i “actuar ràpidament” si s’identifica algun cas de Covid-19.

Amb tot, ha remarcat que actualment no hi ha cap cas de coronavirus “en investigació” en territori espanyol malgrat la “inquietud” que genera Itàlia. L’expert ha volgut enviar un missatge de “tranquil·litat” als ciutadans, i ha explicat que dilluns hi haurà una reunió per valorar la situació i les “zones de risc”.

Segons ha explicat Simón, el govern espanyol treballa de forma “coordinada” amb l’OMS i les autoritats de la Unió Europea, i per ara no hi ha cap intenció de tancar fronteres.

Dit això, sí que ha admès que les mesures decretades fins ara a Itàlia són “molt estrictes”, i es podrien arribar a aplicar a Espanya si s’arribés a una situació similar a la del país veí.

El govern italià ha demanat el confinament d’una desena de municipis afectats pel coronavirus, on hi ha hagut més casos de contagis, al nord del país.

Per Simón les mesures són les “adequades” per evitar la propagació del virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual