Societat

Una dona de Cremona, tercera víctima mortal per coronavirus a Itàlia

Itàlia és el país europeu amb més afectats pel coronavirus, amb prop de 140 casos confirmats fins ara

L’emergència sanitària obliga a suspendre el carnaval de Venècia i també diversos partits de futbol

Ja són tres les persones mortes per coronavirus al nord d’Itàlia. Segons ha confirmat el conseller de benestar llombard, Giulio Gallera, una dona ha mort a Cremona, Llombardia.

La víctima és una dona que estava hospitalitzada a oncologia i que també estava infectada pel COVID-19. Les altres dues morts són d’un home de 78 anys al Vèneto, amb patologies prèvies, i d’una dona de 75 anys a Llombardia.

Segones les últimes dades facilitades pel govern italià, ja hi ha unes 140 persones contagiades al nord d’Itàlia, la majoria a la Llombardia (89), amb les ciutats de Codogno i Lodi com a epicentres.

Aquest dissabte a la nit el govern italià va decretar el confinament a les zones més afectades per limitar el risc de contagi i va suspendre activitats escolars i actes públics, com el Carnaval de Venècia , així com el tancament de museus i la suspensió de diversos partits de futbol.

El director del centre de coordinació d’alertes i emergències sanitàries del govern espanyol, Fernando Simón, ha assegurat aquest diumenge que Espanya “no es planteja tancar fronteres” pels casos de coronavirus a Itàlia, on han mort dues persones.

En una roda de premsa a Madrid, Simón ha afirmat que davant de la situació italiana cal “més cautela” i “actuar ràpidament” si s’identifica algun cas de Covid-19.

Per la seva part, l’epidemiòleg i cap de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, creu que els protocols i mesures preventives existents a Catalunya per fer front al Covid-19 ja són els correctes tot i l’arribada del virus al nord d’Itàlia els últims dies.

Segons ell, cal “mantenir la calma” i vigilar el que passa allà, i assegura que les autoritats sanitàries catalanes ja estan “preparades” per si el virus afecta el sud de França o altres zones d’Espanya i finalment, amb tota probabilitat, arriba a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona