Societat

Societat

Un pla B amb bon gust

L’ecosistema digital dona el tret de sortida al Tech Spirit Barcelona amb un dinar a la Boqueria que inicialment estava previst per rebre el MWC

Empreses i administracions fan pinya per donar volada a l’esdeveniment

Barcelona va recuperar ahir el mercat de la Boqueria. Va ser efímer, sí, però també molt intens. Mentre els turistes no podien passar de la porta de l’emblemàtic mercat de la Rambla, a dins uns tres-cents convidats de l’ecosistema tecnològic de la ciutat gaudien de les suculentes tapes que oferien diferents paradistes selectes. Era el Mobile Networking Lunch, el dinar que tradicionalment serveix de tret de sortida del Mobile World Congress (MWC) i que, després de la cancel·lació, s’ha pogut mantenir i reciclar com a arrencada de les jornades d’emprenedors Tech Spirit Barcelona. “Sort! Perquè, si no, no sé què n’hauríem fet, de tot aquest menjar”, va explicar un dels paradistes. Arròs, mandonguilles amb sípia, bacallà, ostres, pernil Joselito... Un festival sorgit de les cuines del Pinotxo, el Quim de la Boqueria o de la pastisseria Escribà que va satisfer el paladar d’uns assistents que, més que networking, es van centrar a retrobar-se i xafardejar, entre altres coses, sobre la mala cara que feia el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, en les seves darreres aparicions televisives.

Originàriament, Hoffman havia de ser un dels centres d’atenció de l’esdeveniment. Però, amb el MWC esborrat del mapa, no se li va veure ni el pèl ni la calba. En canvi, sí que hi van ser el president de la Generalitat, Quim Torra; el tinent d’alcaldia Jaume Collboni; la secretària d’estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, i el CEO de la Mobile World Capital, Carlos Grau. Tots plegats van lloar la capacitat de reacció de l’ecosistema emprenedor de la ciutat per reclamar i liderar l’organització d’un esdeveniment alternatiu al MWC.

“És la nova manera de mobilitzar-se de baix a dalt”, va destacar Miquel Martí, CEO de Barcelona Tech City i impulsor del projecte, tot agraint a les administracions, la societat i les empreses el seu suport. “Hem estat capaços d’impulsar una iniciativa en un temps rècord”, es va vantar tot recordant que la Tech City Barcelona ja ha repartit les 5.000 entrades que tenia disponibles per assistir a les desenes d’activitats programades en l’esdeveniment.

En la mateixa línia, el president de la Generalitat va comparar la capacitat de reacció i regeneració del teixit emprenedor amb la que va tenir el Liceu en ser destruït. “Per això no és casual que, per tercer any consecutiu, el Financial Times hagi designat Catalunya com la millor regió de sud d’Europa per invertir. Com no és casual que les TIC aportin 15.000 milions d’euros al PIB català”, va indicar Torra. Tots els presents van coincidir en la necessitat d’aquest esdeveniment puntal per cobrir la baixa del MWC degut a la por del coronavirus. “El Mobile pot parar ocasionalment un any, però el desenvolupament tecnològic i la innovació no s’aturen”, va indicar la secretària d’estat de Digitalització. Les jornades que comencen avui (però tindran el plat fort dimarts i dimecres) abordaran qüestions rellevants com ara les dades, l’explotació de la intel·ligència artificial, l’humanisme i l’estratègia digital europea en 45 activitats amb 60 ponents nacionals i internacionals que, segons Barcelona Tech City, atrauran un centenar d’inversors de capital risc amb possibilita d’invertir al teixit de la ciutat.

Calma aparent a la ciutat
La participació activa d’empreses com ara Uber i Cabify en aquest nou esdeveniment d’emprenedoria va indignar fa uns dies el sector del taxi, que va anunciar una manifestació per a avui. La protesta ha estat desconvocada però les dues empreses faran conferències dimecres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA