Societat

Brussel·les adverteix que tancar fronteres és una mesura ineficaç contra el coronavirus

Quinze estats europeus registren casos de coronavirus, amb Itàlia amb les xifres més elevades en morts i positius

Tancar fronteres és una mesura ineficaç contra el coronavirus. Això és el que defensen fonts de la Unió Europea, que aposten per la quarantena com a mesura més apropiada per combatre el brot. Segons fonts comunitàries, una reunió d’experts celebrada aquest dijous ha arribat a la conclusió que, ara per ara, tancar fronteres seria contraproduent i aposten per la quarantena com a mesura “molt més eficaç” per combatre el coronavirus. Segons les mateixes fonts, el risc que el brot s’estengui per Europa és baix. Fins ara, s’han detectat casos de coronavirus en 15 estats europeus, amb un total de 14 morts i prop de 500 positius. Itàlia és de lluny on les xifres són més elevades, amb 12 morts i 400 casos.

Itàlia i França són els únics estats europeus on s’han registrat morts, 12 i dues respectivament. A nivell mundial, Itàlia és el tercer estat amb més casos, només per darrere de la Xina i Corea del Sud. La majoria dels contagis a Itàlia han estat dins del país, mentre que en el cas dels altres estats europeus els positius han estat importats.

Segons dades del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties, el segon estat europeu on s’han detectat més casos és a Alemanya, amb 21, seguida de França (17), Espanya (14) i el Regne Unit (13). A Finlàndia, Àustria, Suècia i Croàcia hi ha dos casos, mentre que en el cas de Dinamarca, Bèlgica, Romania, Noruega, Grècia i Suïssa se n’ha detectat un.

Per primer cop aquest dimecres, l’Organització Mundial de la Salut va admetre que el virus s’estenia més ràpidament fora de la Xina, on es va originar. A nivell mundial, s’han detectat més de 80.000 casos en uns 40 països i han mort prop de 2.900 persones. La majoria dels casos segueixen sent a la Xina.

Cap estat europeu es planteja controls fronterers

Fonts de la Unió Europea asseguren que no tenen constància que cap estat tingui la intenció de reintroduir controls fronterers. Segons les regles de l’espai Schengen, els estats membres poden reintroduir els controls en les fronteres amb altres estats del bloc “per raons de política pública o de seguretat interna”.

La reintroducció de controls ha de ser notificada a Brussel·les, segons estableixen les normes comunitàries. La Comissió Europea, però, no pot vetar aquesta opció en cas que un estat decideixi fer-ho.

A més, les mateixes fonts han admès que no coneixen tots els procediments que estan utilitzant els diferents estats per contenir el coronavirus. Amb tot, han apostat per la quarantena com a mesura més eficaç. “Els virus no s’aturen a les fronteres”, apunten fonts comunitàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat