Societat

El coronavirus arriba ja a més d’un centenar de països d’arreu del món

Més de setze milions de persones resulten afectades per la quarantena decretada al nord d’Itàlia

El virus ha causat disset morts a l’Estat espanyol

Més d’un centenar de països pateixen ja la presència del coronavirus, que en un sol dia ha matat a Itàlia 133 persones, fins a arribar als 366. Les autoritats han declarat la quarantena a la Llombardia i en un total de catorze províncies, on hi viuen més de setze milions de persones, es requereix un permís especial per viatjar. Els casos de contagi són ja de 6.387.

A més de l’aïllament de les zones més afectades, el govern italià ha decretat el tancament, almenys fins al 3 d’abril, de museus, cinemes i llocs turístics a tot el país. Les escoles ja estaven tancades des de la setmana passada. També s’han suspès totes les manifestacions públiques i competicions esportives, tret de les de professionals, que s’hauran de fer a porta tancada. Les noces i els funerals estan prohibits i, tot i que els bars i restaurants es mantenen oberts fins a les sis de la tarda, s’hi ha de mantenir un espai d’almenys un metre entre les persones. França també ha optat per prendre algunes mesures dràstiques, com ara la prohibició de reunions de més de mil persones.

La barrera psicològica del centenar de països afectats pel Covid-19 va quedar superada ahir, segons va informar l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Per primera vegada s’han detectat contagis del coronavirus a Bulgària, Costa Rica, les Maldives, Malta i Moldàvia. En les últimes 24 hores es van diagnosticar 3.656 nous casos a tot el món, la qual cosa eleva el total a 105.586, mentre que es va informar de 98 noves morts, per la qual cosa els morts des de l’origen de l’epidèmia són ja 3.584.

Les xifres a la Xina, origen de l’epidèmia, es continuen alentint, i ahir es va informar de només 46 casos nous (el total és de 80.859) i 27 morts (3.100 des de l’aparició de la malaltia, al desembre). En canvi, fora de la Xina les xifres van en augment, i ahir es van diagnosticar 3.610 nous casos, fet que eleva a 24.727 el nombre d’infectats des de l’origen del brot. El nombre de defuncions és de 71 sobre un total mundial de 484.

A l’Estat espanyol disset persones han mort per coronavirus, després de set defuncions més, ahir, concentrades a la Comunitat de Madrid i el País Basc. Tots els morts tenien patologies prèvies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera