Societat

El coronavirus obliga a aturar l’activitat de dos centres de dia de Barcelona i a tancar casals cívics i de gent gran

La Generalitat suspèn nous ingressos en residències de gent gran i només permetrà les visites en cas d’urgència

L’activitat de dos centres de dia de la ciutat de Barcelona ha quedat suspesa temporalment perquè s’ha confirmat un cas de coronavirus a cada centre entre els usuaris. S’ha activat el Servei d’Assistència Domiciliària per donar resposta a les persones usuàries en situació de vulnerabilitat que viuen soles.

A més, la Generalitat ha decidit tancar durant un període mínim de 15 dies els casals cívics, casals de gent gran, les cases del mar i les ludoteques. Pel que fa a les residències de gran, se suspenen temporalment els nous ingressos per si cal espai d’aïllament, i només es permetran les visites de familiars en cas d’urgència.

En el cas dels centres de dies que comparteixin edifici amb una residència, s’assegurarà que tant els usuaris com els professionals estiguin en espais separats i no entrin en contacte. Si això no es pot fer, el centre de dia haurà de cessar temporalment l’activitat i es buscaran alternatives a cada usuari.

En la resta de centres de dia, se seguiran les recomanacions preventives específiques per al centres residencials i de dia.

Pel que fa als centres residencials d’atenció a la gent gran, les persones amb discapacitat i salut mental, el departament ha ordenat el reforç de les mesures higièniques, especialment la desinfecció de superfícies; la suspensió temporal de nous ingressos per disposar d’espai per a l’aïllament de possibles afectats, i la restricció al màxim de les visites de familiars als centres. Només es permetrà l’entrada en casos d’urgència o necessitat justificada.

El Govern també recomana anul·lar durant els propers 15 dies les activitats de caus, esplais i altres activitats en l’àmbit del lleure que suposi la coincidència d’infants i joves de centres educatius diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró