Societat

Ajornen la consulta del correbou de Vidreres

L’Ajuntament prefereix minimitzar els riscos atenent que el país viu en fase d’emergència

L’alcalde és partidari que el referèndum es faci al mes d’abril

L’Ajuntament de Vidreres va informar ahir, al voltant d’un quart de deu de la nit, que queda ajornada la consulta de diumenge sobre el correbou al poble. L’alcalde, Jordi Camps (Junts), va explicar que la situació del país i les advertències de la Generalitat per l’epidèmia del coronavirus feien aconsellable que la votació fos cancel·lada.

El consistori va fer un comunicat al vespre en què recordava que el país està en fase d’emergència 1. A la tarda, Camps es va reunir, per separat, amb l’entitat animalista Agrupació de Vidreres per la Defensa Animal i Ambiental (AVDA) i els organitzadors de l’espectacle, l’Associació Correbous Vidreres. Els va fer saber que la consulta no es faria, segons havia acordat l’equip de govern en una trobada a la tarda. En la decisió hi va tenir molt pes la decisió de la Generalitat de tancar les escoles des d’avui. El consistori també ha limitat l’afluència de gent en espais municipals com ara Can Torronet o el centre cívic.

Vidreres és l’últim municipi gironí amb un espectacle amb animals. Ja no se’n fan ni a Olot, ni a Roses ni a Torroella de Montgrí. Diumenge els veïns havien de decidir si l’espectacle s’hauria de continuar fent. 6.566 vilatans majors de 16 anys estan cridats a participar en la votació, que havia de tenir lloc al centre cívic Francesc Llobet, al carrer Orient. Camps és partidari que la consulta tingui lloc tan aviat com sigui possible, preferiblement a l’abril.

Ni MIC ni la Volta

A la tarda, Camps havia anunciat, a través de les xarxes socials, que el mes que ve el poble no seria seu dels partits del torneig de futbol Mediterranean International Cup (MIC) ni del pas de la Volta Ciclista a Catalunya.

LA XIFRA

6.566
veïns
de més de 16 anys estaven cridats a votar diumenge, de les 9 del matí a les 7 de la tarda, sobre el correbou.

Les 40 Hores de Ripoll, suspesa definitivament

L’Ajuntament de Ripoll va anunciar ahir la suspensió de la Fira de les 40 Hores, la més rellevant quant a volum del Ripollès i una de les més tradicionals. També, l’activitat al casal de joves El Galliner i als equipaments esportius i culturals, excepte la biblioteca Lambert Mata, on funcionarà només el servei de préstec.

Sant Jaume de Llierca es queda sense fira

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha suspès la Fira de Sant Josep, seguint les recomanacions de la Generalitat. A la Garrotxa, a part del tancament de la majoria d’equipaments municipals, a les Preses l’Ajuntament ha tancat la llar d’infants i la Marboleny ha suspès tots els seus assajos.

La tancada a la Facultat d’Educació es manté

R. E

Els nois immigrants que fa una setmana i mitja que estan tancats a la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG mantenen aquesta mobilització per reclamar els seus drets. “A quina casa hem d’anar, si no tenim casa?”, es preguntaven ahir a les xarxes socials per justificar el manteniment de la tancada. Sí que s’ha suspès una xerrada que s’havia programat per avui sobre infància i racisme institucional i la concentració anunciada per a la tarda davant de la seu de la Generalitat a Girona.

Els nois que protesten són joves que havien estat tutelats per la Generalitat fins als 18 anys i que ara se senten desemparats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona