Societat

Omella demana a la gent gran, malalta o afeblida que no vagi a missa

L’arquebisbe i cardenal de Barcelona recomana que segueixin les eucaristies per ràdio o televisió

L’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Juan José Omella, ha suspès totes les activitats de catequesi i ha demanat als rectors que redueixin un terç l’aforament de les esglésies i a les persones grans, malaltes o afeblides que “s’abstinguin” d’acudir a les eucaristies i segueixin les misses per ràdio i televisió.

L’arquebisbat ha enviat aquesta instrucció d’acord amb el pas a la fase d’emergència-1 decretada per la Generalitat i les mesures preventives del COVID-19 establertes per evitar la propagació del coronavirus, que han entrat en vigor aquest divendres i s’allargaran un mínim de 15 dies.

“Davant d’aquestes circumstàncies excepcionals, donades les mesures de les autoritats sanitàries i en estricte compliment de les recomanacions anunciades pels governs català i espanyol”, l’arquebisbat ha decretat que els espais de culte “poden romandre oberts per a la pregària, particularment recomanada en aquest temps de Quaresma”.

No obstant això, estableix que l’aforament d’aquests espais de culte “s’acomodi als feligresos perquè ocupin com a màxim un terç de l’aforament total dels temples”.

“A causa de la seva vulnerabilitat, és aconsellable que les persones malaltes, grans, afeblides o amb risc potencial, i els que conviuen amb elles o cuidadors, s’abstinguin en el possible d’acudir a la celebració de les eucaristies, tant dominicals com diàries”, ha establert també el cardenal Omella.

L’arquebisbe recomana que “durant aquest període inusual i extraordinari sembla indicat per a aquestes persones seguir la retransmissió de la missa a través de la televisió o la ràdio” i afegeix que “si algú es troba malament, que es quedi a casa i contacti amb la parròquia perquè li ofereixin suport religiós telefònic”.

Omella també ha instat a suspendre temporalment a les parròquies i centres de culte els actes de pastoral educativa, com la catequesi, grups de lleure o grups de joves, així com tota activitat pastoral que impliqui el treball en grup.

Als sacerdots els ha indicat que “per garantir les condicions higièniques requerides en aquesta situació, cal tenir especial cura de la neteja dels espais i objectes dedicats al culte” i els ha demanat que tapin les piles d’aigua beneïda, encara que no tinguin aigua, perquè els feligresos no introdueixin les seves mans i les toquin sense voler.

També ha recordat que és “molt recomanable” donar la comunió a la mà i que convé que les mostres de devoció i afecte cap a les imatges de culte, “tan pròpies d’aquest temps de Quaresma i de Setmana Santa”, se substitueixin per d’altres com la inclinació o la reverència, evitant el contacte físic amb elles, i facilitant una major rapidesa que eviti aglomeracions.

Igualment ha recomanat “discernir acuradament” si es realitzen o no les activitats extraordinàries de parròquies i arxiprestats, com excursions, sortides, viatges o trobades, tot i que suggereix que “normalment la prudència demana no fer-les, i si són necessàries, s’ha de valorar de quina manera es pot reduir el risc de contagi”.

L’Arquebisbat de Barcelona també ha activat un pla de contingència perquè els treballadors de l’arquebisbat desenvolupin les seves tasques des de casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona