Societat

Si és dilluns, a Olot hi ha mercat

Uns 25 punts de venda de fruita i verdura van parar ahir al Firal, mentre que no ho van fer els de roba, flors i altres productes

El total compliment de les normes higièniques extraordinàries, una assignatura pendent

Malgrat tot, Olot no va renunciar ahir al seu mercat setmanal del Firal, almenys pel que fa a la fruita i verdura. Per contra, la part del mercat dedicada a la roba i altres productes (el planter i les flors, per exemple) s’havia suspès, tal com s’ha decidit a diferents ciutats. Com és lògic, però, l’alarma sanitària –i una meteorologia que no va acompanyar en absolut– va provocar que molta menys gent de l’habitual anés a comprar a les aproximadament 25 parades d’alimentació que tenien permís per obrir.

Cridava l’atenció el fet que, malgrat els consells i les normes imposades, força gent es comportava com si no passés res: la majoria de compradors eren gent gran, precisament el col·lectiu que més li convé el confinament; molt pocs (poquíssims) estaven protegits amb mascaretes i guants, i d’allò de la distància de seguretat, n’hi havia que se n’havien ben oblidat. Excepte una minoria, els venedors portaven guants però no pas mascareta. “Això és un cachondeo”, deia amb preocupació un client que, si bé no duia ni mascareta ni guants, almenys mantenia una separació física prudencial amb els interlocutors. Agents de policia i personal de protecció civil (aquests sí, amb mascareta) controlaven discretament l’escenari.

El poc moviment que hi va haver ahir a Olot no va sorprendre els venedors. En Narcís, de Vilablareix, va fer notar que el mal temps havia perjudicat molt. “En canvi, dissabte, a Alp –va comparar– vam facturar molt, fins i tot més del normal.” La Lourdes, de Cornellà del Terri, atribuïa la limitada presència de clientela al fet que en els darrers dies la gent ja havia proveït molt. “Van arrasar els supermercats i avui encara tenen de tot”, reflexionava. Vam preguntar a en Carles, de Celrà, si li sortia a compte desplaçar-se i muntar la parada aquests dies. “Veurem com acaba la jornada”, va respondre, però en principi, no renuncia a anar dimecres a Banyoles, divendres a Salt i dissabte a Girona.

Com és lògic, el mercat dona molta vida als establiments del centre d’Olot, fins al punt que el dilluns és un dels dies de més feina. Ahir no, és clar. Al Firal només havien obert l’estanc, la pastisseria L’Olotina i la llibreria Drac. En Marc, el pastisser, tenia la intenció de tancar al migdia i no reobrir ja fins que s’acabi l’alarma, mentre que a la llibreria la venda de premsa anava a un ritme acceptable, ateses les circumstàncies. “Diumenge vam vendre diaris com un diumenge una mica fluix”, va indicar la Irene, la propietària, mentre atenia un client des de la porta. Quant a llibres, com que la gent no pot entrar a l’establiment, en venen si els indiquen un títol concret. Si no, l’interessat té l’opció de fer comandes per internet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA