Societat

SOCIETAT

D’estar per casa

El Punt Avui ofereix dues planes diàries amb testimonis ciutadans sobre com passen aquests dies de confinament, fotos domèstiques i propostes lúdiques per a no avorrir-se

Cuineres, escriptores, músics, professors, alcaldes... Diferents ciutadans de Catalunya desfilen cada dia en la nova secció d’El Punt Avui per explicar com afronten el confinament i com els ha alterat el dia a dia.

Elisenda Paluzie Presidenta de l’Assemblea

“Soc de les privilegiades que no han perdut la feina i puc fer teletreball”

“Com a professora d’universitat soc de les privilegiades que no han perdut la feina i puc fer teletreball. A casa preparo materials en línia, corregeixo exàmens, faig el procés d’admissions del màster que coordino i acabo un article de recerca. A l’Assemblea hem suspès actes públics i fem les reunions per videoconferència. L’assemblea general del dia 22 vinent serà virtual. De dijous a diumenge podrem votar l’informe de gestió i econòmic, la reforma dels estatuts i el full de ruta per internet.”

Sergi Perelló Portaveu Intersindical-CSC

“No és fàcil donar tombs pel terrat, però l’exercici ajuda”

“Des que som confinats a casa hem establert amb la canalla uns horaris perquè facin algunes matèries a part d’estar enganxats a les pantalles. Jo i la meva parella podem fer teletreball. Degut a aquesta crisi sanitària, i les afectacions a treballadores i treballadors, les jornades s’han fet més llargues del normal, inclòs el cap de setmana. Com a corredor no he deixat de fer una certa activitat física a casa. No és fàcil donar tombs pel terrat, però sempre ajuda!”

Francesc Fontbona Historiador de l’art

“Continuo escrivint, llegeixo i miro pel·lícules, però sense il·lusió”

“Continuo escrivint i acomplint encàrrecs que s’havien quedat endarrerits, llegeixo i miro algunes pel·lícules, però sense il·lusió. Passar-se el dia sense tenir gaire opcions més, sense veure les amistats i ni tan sols la família produeix un estrany desequilibri. I des de la meva ignorància em pregunto, amb cert escepticisme, què passaria si es tractés d’una pesta negra de debò. Quan era nano recordo que ens va visitar la grip asiàtica, que també s’escampà pel món procedent de la Xina, i no recordo els extrems d’ara.“

MATTHEW TREE Escriptor

“Tinc la sensació de viure en una pel·lícula, però de baix pressupost”

“Estic sota arrest domiciliari voluntari en un pis de Nou Barris, revisant una nova novel·la; i espero que sigui un best-seller, perquè, tal com passa amb molts autònoms, la Covid-19 està fent estralls amb els meus ingressos. Tinc la sensació que estic vivint en una pel·lícula, però de baix pressupost, ja que no se sap ni on comprar mascaretes, ni com fer la prova del virus, ni perquè els extres pertanyen a l’exèrcit espanyol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES