Societat

Crides solidàries per l’emergència

accions ·

L’empresa Medilast dona teixit als ajuntaments de Lleida i Alpicat per fer mascaretes

El Centre Cultural Islàmic Català a Barcelona i voluntaris a Vic i a la Seu elaboren protectors i el Clínic canalitza ajudes

El desballestament de recursos a la sanitat pública (a Catalunya, també)

i la voracitat del coronavirus han provocat més respostes per part d’empreses i de la societat civil a les crides dels col·lectius sanitaris per col·laborar a fer front a aquesta catàstrofe, que no és una guerra, tot i la insistència dels militars a la televisió. La manca de material sanitari bàsic va fer florir iniciatives per cosir mascaretes i bates homologades, com la que van iniciar la setmana passada ajuntaments com el de Sentmenat i el de Girona amb l’hospital Trueta. El ventall de cosidores s’ha ampliat arreu del país, com també el d’empreses que fan donacions de material o reciclen produccions.

“Quantes mascaretes necessites?”, preguntava ahir a la tarda un voluntari del Centre Cultural Islàmic Català a Barcelona quan va despenjar el telèfon (93 247 87 27). El centre, al carrer Rafael Capdevila, ha repartit ja unes 600 mascaretes, segons explicava, i són “per a qui ho necessiti del barri i on facin falta.” Per fer-ne difusió, Hajar Menssouri piulava a Twitter aquesta iniciativa solidària d’oferir mascaretes, que ràpidament va ser recollida per una residència.

El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) també informava ahir que al voltant de 500 persones s’han ofert per participar en la seva iniciativa per confeccionar mascaretes i bates. Una mobilització que “ha superat totes les expectatives” i que s’ha dut a terme seguint les indicacions de professionals sanitaris i amb material específic ofert pel mateix servei de rober del CHV. El consorci també agraeix que han rebut “moltes donacions” per part d’empreses, autònoms, institucions, entitats i particulars. Atesa la llarga durada d’aquesta crisi sanitària, ofereix un correu electrònic ([email protected]) per a tothom que vulgui informar-se del material de protecció que necessiten, que sobretot són mascaretes FFP2 i FFP3, bates impermeables i ulleres estanques.

Una altra iniciativa és a la Seu d’Urgell, on, segons l’ACN, més de mig centenar de persones, entre modistes i professionals de costura, han confeccionat els darrers dies 1.670 mascaretes, esterilitzades per l’empresa d’inserció Nougrapats. Avui és previst que el consistori de la Seu les distribueixi al comerç i a col·lectius que estan exposats al coronavirus.

Pel que fa a iniciatives empresarials, hi ha la de Medilast, marca de peces de compressió terapèutica amb fàbrica a Alpicat, que, de forma desinteressada, ha aportat teixit Neotub als ajuntaments d’Alpicat i de Lleida, que, segons detalla , permetrà a cada consistori fabricar unes 180 mascaretes cada dia. L’empresa explica que el teixit Neotub és un material 100% de cotó que s’utilitza per aplicar sota de les escaioles i disposa de les característiques òptimes per a la confecció de mascaretes. L’empresa indica que es planteja destinar alguna producció.

D’altra banda, l’Hospital Clínic de Barcelona agraeix les mostres de solidaritat expressades en els darrers dies i informa que ha posat en marxa un espai web a través del qual canalitza les donacions econòmiques i de materials que està rebent per fer front a la pandèmia de la Covid-19. Els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida també han rebut noves donacions de material sanitari per part d’empreses i entitats, segons s’informava ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON