Societat

TESTIMONIS, PROPOSTES I ENTRETENIMENTS

Per quedar-se a casa

El Punt Avui ofereix dues planes diàries amb testimonis ciutadans sobre com passen aquests dies de confinament, fotos domèstiques i propostes lúdiques per a no avorrir-se

Cuineres, escriptores, músics, professors...diferents ciutadans de Catalunya desfilaran cada dia en la nova secció d’El Punt Avui per explicar com afronten el confinament i cm els ha alterat el dia a dia.

JOSEP GONZÁLEZ President de PIMEC

“Vaig pensar que seria un assaig de la jubilació, però vaig errar”

“Quan van anunciar el confinament, vaig pensar que seria com un assaig per a la jubilació, per allò de tenir temps lliure, però de seguida vaig adonar-me que els dies serien de tot menys tranquils. El contacte i les decisions amb l’equip de Pimec són constants. M’he posat al dia amb les noves tecnologies i segueixo de prop tota l’activitat gràcies a eines digitals que ens faciliten treballar des de la distància amb les màxima garanties. Gairebé mai no puc dinar a casa amb la família i ara estic gaudint del moment.”

MIQUEL PUEYO Paer en cap de Lleida

“Si no hi ha emergències, a la tarda faig la vida de qualsevol pare”

“A primera hora vaig a l’alcaldia i em desplaço a algun barri, superviso els serveis bàsics i em ‘reuneixo’ amb tècnics i regidories usant Microsoft Teams, o amb algun dels centenars de teletreballadors enviats a casa. Dino a casa i, si a la tarda no hi ha emergències, la meua vida no és gaire diferent de la d’un pare amb dues filles de 9 i 10 anys. Juguem, repassem, fem exercici seguint indicacions d’un gimnàs local... A quarts de deu em reservo vint minuts per llegir, faig un darrer repàs a correu i xarxes i vaig al llit rebentat”.

JOFRE LLOMBART Sots-director de RAC1

“Tinc la sensació de viure en una nebulosa sense dies ni hores”

“Després de més d’una setmana teletreballant i amb una part de la programació feta amb els seus editors a casa, he descobert tres coses: que la capacitat de reinvenció de la ràdio és inesgotable, que això fa vint anys no ho hauríem pogut fer i que els nostres oients agraeixen molt l’esforç que estem fent. A nivell personal, la meva salut es manté igual però tinc la sensació de viure en una nebulosa sense dies, hores ni primaveres.”

GLÒRIA BOSCH Historiadora de l’art

“El més important és deixar de banda el jo i pensar en els altres”

“El confinament és un parèntesi ple d’incerteses que visc amb serenitat, tot i que en alguns moments se’m connecta amb un projecte anul·lat sobre les armes biològiques, una investigació que em va obrir els ulls. Hem d’aprofitar aquesta aturada com a experiència per transformar el sistema i la manera de viure. El més important és actuar amb responsabilitat i deixar de banda el jo i pensar en els altres. I mostrar agraïment a les persones que es preocupen d’atendre’ns i mantenir-nos informats.”

JORDI BALLART Alcalde de Terrassa

“Passo més temps a casa i molt menys a l’Ajuntament”

“Són dies de moltíssima feina i d’estar per tothom i pendent de tot. Passo més temps a casa i molt menys a l’Ajuntament. La vida familiar i la laboral es barregen. La meva activitat és encara més frenètica. Ens hem proposat que Terrassa surti poc afectada i reforçada. Això vol dir hores de telèfon, de whatsapps, de correus... És un no parar: hi ha molts fronts oberts, moltes necessitats i intentem no deixar a ningú abandonat. Sents la satisfacció de treballar amb un equip polític i tècnic potentíssim i 100% compromès, especialment amb els més necessitats.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona