Societat

Justícia reforça la comunicació dels reclusos amb familiars

Permetrà les videoconferències i compra 230 mòbils i 160 televisors per als interns

Habilita un telèfon d’atenció

El Departament de Justícia va anunciar ahir diverses mesures per tal de minimitzar la incomunicació forçada de què són objecte els 8.500 reclusos a Catalunya a causa de la prohibició de sortides i de visites de familiars a les presons, imposada des del 16 de març amb el decret d’estat d’alarma per evitar el contagi del coronavirus. Entitats en defensa dels drets humans van considerar “molt positives” aquestes accions i reclamen al govern espanyol que les implanti arreu.

En concret, Justícia ha comprat 230 telèfons mòbils per a reclusos sense recursos i 160 televisors que es posaran a les cel·les d’ingressos, on passen la quarantena els que hi entren per primera vegada. La setmana passada, la secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ja va doblar –de deu a vint trucades de vuit minuts– les comunicacions permeses a la setmana, i ara hi afegeix la possibilitat de fer videoconferències. Per ara, s’ha provat a la presó de Quatre Camins i s’espera dotar la resta de penals aviat, i que les famílies es comuniquin a través de l’aplicació de WhatsApp del mòbil. Les videoconferències són un projecte que els penals catalans i l’ONG Niños sin Barreras intenten implantar des del 2016 per als reclusos i recluses estrangers, que són el 46% del total.

Cinc reclusos afectats

I s’ha habilitat un telèfon d’atenció per als familiars de reclusos. Són: a Girona, el 872 975 936; a Lleida, el 973 24 22 04 i el 973 24 22 08; a Tarragona, el 977 23 30 34, i a Barcelona, el 93 317 04 48 i 93 317 02 49. Justícia també indicava ahir que hi ha cinc interns que han donat positiu per coronavirus a Brians 2 i a Wad-Ras, ingressats a l’hospital, i també hi ha sis funcionaris infectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona