Societat

BLANCA VENDRELL

TREBALLA A LA RESIDÈNCIA GERIÀTRICA DR. GERARD MANRESA DE SANT ANDREU DE LA BARCA

“S’està fent un treball humà immens”

“Xerro amb els avis i si alguns no estan prou bé per entendre’m o no poden parlar simplement els agafo la mà i estic allà amb ells”

“Com que ningú els pot anar a veure, intentem que puguin fer videotrucades amb la família”

La setmana passada la van contractar en una residència geriàtrica per la quantitat de baixes que hi havia al centre. El gimnàs, la sala de jocs, la de la tele, la terrassa, la perruqueria...són espais que no ha vist mai a ple rendiment. Quan va arribar els avis ja estaven separats cadascun a la seva habitació i els que tenen símptomes, aïllats.

Quina feina fas?
Vaig entrar per cobrir la baixa de l’animadora sociocultural però faig de tot. Ara mateix els tècnics –el fisioterapeuta, la integradora social, la terapeuta ocupacional...– no estan fent la feina habitual perquè tota la vida de la residència està canviada i tots estan fent feina de planta per ajudar les auxiliars geriàtriques en l’atenció personalitzada dels residents.
Bé, feu el que calgui
Sí, anar a buscar els àpats i ajudar els avis que ho necessiten a menjar, i tot el que convingui, sobretot i especialment em dedico a fer-los companyia. Estic ajudant una mica el psicòleg, que va desbordat. Em dedico molt a la part humana: entro a les habitacions i si un avi està bé i vol xerrar, xerrem i els distrec una estona. Als que no estan tan bé, perquè molts estan en una situació delicada i potser no t’entenen gaire o no parlen, doncs simplement els agafo la mà. Els faig companyia, els apujo la persiana perquè vegin l’exterior, els trec una estona al passadís amb la cadira de rodes i els acompanyo a caminar una mica. La gent ha de saber que s’està fent un treball molt humà a les residències, malgrat les dificultats. Hi ha molt d’amor.
I ells com estan?
Hi ha de tot en funció de la situació, però en general estan desorientats perquè els ha canviat la rutina, estan amoïnats per la situació i enyorats perquè no poden rebre les visites . Aquests dies m’he dedicat molt a fer videotrucades amb el mòbil. No poden veure els seus fills i nets, però amb el mòbil ho arreglem una mica i pal·liem la seva ansietat i la dels familiars, que també pateixen i volen saber com estan dins del centre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera