Societat

Els estudiants reclamen garantir l’opció d’avaluació única perquè es donen “dificultats” per seguir la formació virtual

El SePC reclama beques salari per als afectats per l’ajornament de les PAU que no podran treballar a l’estiu

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SePC) ha reclamat que es garanteixi que els universitaris, i la resta d’estudiants, puguin escollir l’avaluació única davant l’actual situació per la crisi del coronavirus.

La portaveu del SePC, Anna Rosselló, ha explicat a l’ACN que hi ha estudiants que es troben amb “dificultats” per poder seguir la formació virtual ja sigui per “l’escletxa digital” o perquè treballen en serveis essencials.

Així, ha afegit que garantir avaluació única permet “no perdre un semestre o un trimestre sencer” i intentar que la situació actual “perjudiqui el mínim possible als estudiants”.

A més, ha reclamat beques salari per als estudiants que no podran treballar a l’estiu per l’ajornament de la selectivitat.

Rosselló ha apuntat que els estudiant estan vivint amb “molta incertesa” la situació generada pel tancament dels centres escolars. En l’àmbit de les universitats, ha explicat que es donen situacions molt diferents i que una d’elles és la de professors que passen materials escrits i “s’obliden de les classes teòriques”.

La portaveu ha valorat negativament aquesta decisió perquè això complica la resolució de dubtes: “Sempre s’entén millor una classe que un text”.

L’altra situació és la de professors que han fet una “sobrecàrrega de feina” als estudiants, extrem que ha criticat perquè es viu en confinament i molts estudiants pateixen “conseqüències psicològiques” ja sigui pel propi confinament o perquè s’han vist afectats per mesures de tipus laboral. Per això, ha reclamat que “s’adaptin les hores” als crèdits de cada assignatura.

El SePC s’ha oposat també a un eventual allargament del curs lectiu perquè això afectaria a aquells universitaris que treballen durant l’estiu “per pagar la matrícula i els sobrecostos” que implica la seva formació.

Més concreció amb la selectivitat

Pel que fa als estudiants de secundària, i en concret als de segon, Rosselló ha criticat la situació “incerta” que viuen pel que fa les Proves d’Accés a la Universitat (PAU).

La portaveu ha explicat que entenen la decisió d’ajornar la selectivitat però ha reclamat que es tingui en compte que molts estudiants treballen a l’estiu i que ara no ho podran fer, o començaran més tard, perquè les noves dates van del 7 al 9 de juliol, i no a principis de juny com estava previst. Per això, ha reclamat beques salari per a ells.

Pel que fa la flexibilització anunciada, Rosselló ha demanat “concretar” com serà aquesta i quina serà la prova que hauran de superar els estudiants. “No ho valorem negativament sempre que s’expliqui què és”, ha manifestat.

A més, ha assegurat que tot i que el Govern va anunciar que es consensuarien amb els estudiants les noves dates i com es faran les PAU, aquesta comunicació “de moment no s’ha donat”.

D’altra banda, Rosselló ha assegurat que existeix “escletxa digital”, especialment pel que fa a la secundària. En aquest sentit, ha considerat que es poden crear “desigualtats” entre alumnes i ha afegit que aquestes no es poden traduir en les avaluacions.

Sí que ha valorat positivament que s’hagin establert telèfons de contacte entre professors i alumnes ja que ha assegurat que aquesta via implica “menys desigualtat entre alumnes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona