Societat

CatSalut i el SEM posen en marxa un nou centre d’operacions logístiques per gestionar el material pel coronavirus

Fins al moment han estat revisats 148 respiradors, 117 dels quals són operatius

El CatSalut i el SEM han posat en marxa un nou centre d’operacions logístiques de materials pesats i de volum. La plataforma concentra les compres fetes pel CatSalut a l’inici de la pandèmia i les cessions i donacions de materials de les clíniques privades, entitats públiques, altres centres i particulars.

Entre els materials es troben equips d’electromedicina, palets de llenceria, fungible sanitari, equips de protecció individuals (EPI) i mobiliari com llits, cadires o neveres. Fins el moment han estat revisats 148 respiradors, dels quals 117 són operatius.

El director del CatSalut, Adrià Comella, fa una crida a totes aquelles institucions que tinguin material necessari en aquesta situació excepcional “a que el cedeixin o donin”.

“Cal destacar la gran solidaritat rebuda de col·legis de professionals, clíniques veterinàries, odontòlegs, clíniques privades, consultoris d’estètica i universitats, entre d’altres, que han fet possible que el volum de material sigui encara més elevat”, ha ressaltat Comella, que ha defensat la necessitat de posar en marxa aquest nou centre d’operacions logístiques.

“Calia un centre logístic i de distribució perquè materials de caire més tecnològic i de volum arribessin el més aviat possible als centres hospitalaris. Es tracta d’un mecanisme més dinàmic que prioritza en base a la demanda de cada centre o regió sanitària atenent els criteris assistencials i es distribueix en qüestió d’hores”, ha argumentat el director del CatSalut.

Comella ha destacat a més el gran esforç del SEM que “habitualment no realitza aquesta distribució logística”. Entre els treballadors del centre d’operacions logístiques s’hi troben enginyers industrials; enginyers biomèdics; tècnics d’electromedicina i intensivistes que validen el material arribat; arquitectes; analistes de dades i personal del SEM així com voluntaris, que donen suport facilitant informació, contactes o fent feines administratives.

“Aquest espai s’ha generat amb l’objectiu de poder donar aire al nostre sistema sanitari. A mesura que s’anaven obrint pavellons i altres instal·lacions i que arribava més material d’altres fonts, es va buscar una empresa que centralitzés totes les arribades, i les pogués classificar i repartir en qüestió d’hores”, ha explicat el director gerent del SEM, Antoni Encinas.

Les cessions i donacions de materials de les clíniques privades, particulars i altres centres havien estat emmagatzemades pel SEM fins al moment a un altre magatzem a Santa Perpètua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp