Societat

Illa afirma que “el pròxim objectiu és alentir encara més els contagis”

El ministre assegura davant la comissió de Sanitat del Congrés que “encara queden setmanes difícils per al sistema sanitari”

Alerta que la “transició” cap a la quotidianitat tindrà “diverses etapes”

“El pròxim objectiu és alentir encara més els contagis”. Així ho ha assegurat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la compareixença aquest dimecres davant la comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats, el tercer cop que ho fa des de l’inici de la crisi sanitària per informar sobre les mesures preses pel govern espanyol. Per Illa, “encara queden setmanes difícils per al sistema sanitari”, però assegura que la corba d’infectats “s’ha alentit”. “Des del 2 d’abril l’ascens de casos ha començat a baixar. Ens confirma l’estabilització de la corba. Estem en una fase d’alentiment”, ha remarcat. Per això ha considerat que cal treballar per aconseguir encara més la reducció de contagis i que les altres s’igualin als positius nous.

Illa també ha explicat, tal com es va avançar aquest dimarts, que l’objectiu del govern espanyol és fer un estudi per saber el nivell d’infecció de la Covid-19 a través d’un mostreig fet per l’Instituto Nacional de Estadística (INE) i l’Institut de Salut Carlos III. Es farà a 62.400 persones i permetrà tenir una “radiografia” per quanta gent ha passat el virus.

El ministre ha insistit que el procés de “transició” de la crisi del coronavirus cap al retorn a la quotidianitat tindrà “diverses etapes”.

Illa també ha demanat als grups parlamentaris que ara és l’hora “de la unitat d’acció” i de “protegir els ciutadans” i l’economia i que més endavant ja hi haurà “moments” per valorar l’actuació del govern de Pedro Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró