Societat

DAVID MASCORT

ALCALDE DE VILABLAREIX

“Donem suport a la gent vulnerable”

“La derivada de la crisi sanitària serà una crisi econòmica i segurament social”

“Hem de fer una revisió del pressupost municipal per veure quines accions podem deixar de fer i avaluar escenaris”

Un Sant Jordi des de casa, però lluït
Des de l’Ajuntament han fet una sèrie de propostes perquè els veïns puguin celebrar el Sant Jordi des de casa. Entre altres idees hi ha engalanar els balcons amb senyeres, dracs, roses, llibres o qualsevol cosa que faci referència a la diada; participar en un concurs de punts de llibre, o compartir un llibre per les xarxes socials. La idea és gravar-se llegint un fragment d’un llibre, recitar una poesia o fer-se una foto llegint i penjar-ho a les xarxes socials amb l’etiqueta #Stjordivilablareix2020

L’alcalde de Vilablareix assegura que la crisi sanitària derivarà en una crisi econòmica i segurament social i per això diu que estudien tots els escenaris possibles per intentar avaluar l’impacte que pot tenir aquesta crisi econòmica en el municipi.

Com estan gestionant el dia a dia des de l’Ajuntament?
Des del primer dia, amb tots els serveis tancats, i en tot allò que es pot treballant des de casa. Entre altres coses, ens hem centrat a donar suport i a cuidar-nos de la gent més gran i els més vulnerables. Hem establert diferents circuits, des de trucar-los a casa pràcticament cada dia fins a coordinar des de l’Ajuntament un cos de voluntaris que dona servei a qui no pot sortir de casa, a coordinar un grup de cosidores del municipi que han fet més de 1.800 mascaretes que hem repartint entre la gent gran que ho necessitava, els comerços o algunes organitzacions i institucions que ho han demanat o empreses del tercer sector, la residència de gent gran Santa Anna de Bescanó o el consorci Sant Gregori, per exemple. Haig de dir que el comerç del municipi ens ha ajudat molt a repartir mascaretes i a fer de punt d’informació.
I de tipus econòmic, s’han pres mesures?
Tots aquests dies hem intentat fer moltes coses perquè la gent que està tancada a casa pugui tenir solucions a diferents problemes que es puguin presentar. Des del primer dia hem pres mesures de tipus econòmic com ara suspendre lloguers als emprenedors del viver d’empreses, suspendre pagaments d’alguns impostos d’acord amb el Xaloc, i evidentment no cobrem els rebuts de les activitats que hem suspès ni la taxa de les parades del mercat que no venen.
Al web de l’Ajuntament també proposen activitats pensades per fer més passable el confinament.
També hem pensat altres coses per a la gent que és a casa. Pengem vídeos amb exercicis físics que ens fa una fisioterapeuta del poble i proposem menús saludables pensats per una nutricionista del municipi, i activitats per a un Sant Jordi més lluït i participatiu.
Totes aquestes accions i les que potser vindran a partir d’ara han provocat algun canvi en el pressupost de l’Ajuntament?
Aquesta és la segona qüestió. La derivada de la crisi sanitària serà una crisi econòmica i segurament social que veurem quin abast té. Fa dies que estem pensant en altres mesures de tipus econòmic per ajudar els veïns i veïnes que s’han quedat a l’atur, que els han fet un ERTO i les pimes que s’han vist obligades a tancar. Hem de veure la magnitud de la tragèdia al nostre municipi i, per tant, quins i quants o quants i quins diners haurem de destinar-hi. I, per tant, hem de fer una revisió del pressupost municipal per veure quines accions podem deixar de fer i avaluar els diferents escenaris sobre l’impacte que pensem que tindrà la crisi econòmica en les finances del municipi. Haurem de veure l’impacte d’aquesta crisi en cadascuna de les famílies del municipi i en l’economia de govern de l’Estat, perquè aquest any difícilment es veurà reduïda l’aportació de l’Estat espanyol, però els anys 2021 i 2022 segur que es reduirà molt. Avui per avui és molt difícil saber què passarà. Tenim la sensació que hi haurà una crisi econòmica gran, però no en sabem l’abast en el municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES