Societat

El consum de cervesa cau un 40% tot i liderar vendes als supermercats

Un 67% de la seva ingesta i un 80% de la facturació es fan fora de casa

Tot i que des de finals del mes de març, la seva venda s’ha disparat a les botigues d’alimentació , amb augments de fins a un 70% respecte a l’any anterior, el consum global de cervesa ha caigut a l’Estat espanyol un 40% des de l’inici de la crisi, segons les dades de la patronal, Cervesers d’Espanya, en què hi ha, per exemple, les catalanes Damm, Garage Beer Co, Barcelona Beer Company, Ilda’s Tow Beer o Cervesa del Montseny. Aquesta caiguda és deguda al fet que un 67% del consum, i un 80% de la facturació, es dona fora de casa; és a dir, en bars, cafeteries, restaurants, hotels, etcètera, que, en el millor dels casos, van poder tornar a obrir aquest dilluns a les zones que han passat a la fase 1 de la desescalada després d’haver tancat la segona setmana de març. Aquesta caiguda d’un 40% arriba a un 75% en el cas d’alguna cervesa artesana que té molt més reduït el canal de venda als supermercats.

El consum de cervesa suposa un 25% de la facturació dels bars, una xifra que arriba fins a un 40% en el cas de petites empreses de restauració de menys de 10 empleats. De fet, el sector cerveser espanyol ha superat en els últims anys els 15.500 milions d’euros de facturació i ha generat més de 344.000 llocs de treball, un 90% en hostaleria i restauració. L’activitat de les empreses cerveseres aporta a l’Estat via impostos 3.600 milions d’euros anuals.

En una trobada amb el ministre d’Agricultura, Luis Planas, la patronal cervesera va demanar, després de valorar positivament l’inici de la desescalada per fases, que els ERTO en el sector, i en els lligats, com ara el de la distribució, es puguin mantenir més enllà de l’1 de juliol, un IVA superreduït per a l’hostaleria, l’ajornament del pagament de lloguers i d’impostos i la concessió de microcrèdits de fins a 30.000 euros avalats per l’Estat.

La patronal també reclama que hi hagi uns protocols de seguretat clars per a l’hostaleria i el turisme, “l’única manera de recuperar la confiança del consumidor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona