Societat

El Govern proposa una Fase 0,5 per a Barcelona i l’àrea metropolitana

El plantejament de l’executiu no contempla ni l’obertura de gimnasos, ni de terrasses ni les reunions d’un màxim de 10 persones

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reivindica que cal treballar perquè les escoles “no siguin les últimes del desconfinament”

El Govern proposa que la ciutat de Barcelona i les dues regions sanitàries de l’àrea metropolitana passin a “la fase zero i mig” que, en paraules de la portaveu Meritxell Budó, “seria mantenir la fase zero però flexibilitzant algunes de les mesures”.

Així doncs, aquest plantejament del govern passa per poder obrir botigues sense cita prèvia, que es pugui flexibilitzar la celebració de vetlles, que puguin obrir biblioteques o museus, amb aforament limitat, i també centres de culte amb un terç màxim de l’ aforament .

La proposta descarta poder obrir gimnasos, terrasses de bars i restaurants o fer reunions d’un màxim de 10 persones, com es preveu a la fase 1.

No obstant, segons ha detallat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es treballa perquè aquestes dues coses siguin possible a partir del 25 de maig .

Respecte les escoles, Colau ha volgut subratllar que no poden ser les últimes del desconfinament: “No es pot donar per descomptat que les criatures estiguin tancades durant 6 mesos a casa i més quan els pares comencen a reincorporar-se a la feina”.

I, en aquest sentit, ha afirmat: “Cal prioritzar els drets a la infància. No s’entén que es puguin obrir els bars i els infants no es puguin reunir. Les escoles no són només un lloc on deixar els nens. Són un espai d’acompanyament i creixement emocional”.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha remarcat que cal ser “especial prudents” a la capital catalana i a les regions sanitàries metropolitanes, en bona part per la seva elevada densitat de població.

L’objectiu, ha dit, és poder passos “de forma progressiva” sense assumir “riscos innecessaris”.

Per això, l’executiu planteja una fase intermèdia entre la 0 i la 1 que inclou que es puguin fer activitats com l’obertura de comerç minorista sense cita prèvia; que hi hagi vetlles amb menys restriccions -la proposta del Govern planteja passar a un màxim de 10 persones-, que obrin llocs de culte amb un terç de l’aforament, o que també puguin obrir biblioteques i aquells museus que ho considerin, amb un terç de l’aforament.

Queden fora de la nova proposta les àrees del Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Montseny , territoris que, si el ministeri de Sanitat ho aprova, sí que passaran a la fase 1.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós