Societat

Estacions i trens senyalitzats per mantenir el distanciament

Renfe vol millorar el flux d’entrada i de sortida

FGC marcarà també els seients que no es poden ocupar

Les estacions es preparen per fer front a la nova normalitat amb senyalitzacions que facilitin el distanciament entre usuaris davant del progressiu increment de demanda previst per a les pròximes setmanes, quan vagin avançant les fases del desconfinament.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) instal·larà una nova senyalització als vestíbuls i les andanes per garantir la distància de seguretat davant de les màquines de venda de bitllets i als accessos a les màquines validadores. També se senyalitzarà la distància de seguretat a les andanes mentre s’espera el tren i es col·locaran fletxes al paviment per facilitar els moviments amb seguretat de les persones usuàries. A l’interior dels trens, seguint els actuals requeriments d’ocupació d’un 50% dels seients i de dues persones per metre quadrat a les plataformes, FGC senyalitzarà els seients on cal evitar asseure’s i també els espais on les persones s’han d’estar dempeus. Amb aquesta senyalització a les plataformes, FGC garanteix que les persones que viatgin dretes ho puguin fer de manera segura respectant la distància de seguretat. A més, instal·larà dispensadors de gel hidroalcohòlic als accessos de les principals estacions. La demanda a FGC es va recuperant lentament però encara està sota mínims. Aquesta setmana ha estat un 86% inferior al mateix període de l’any passat.

Renfe ja ha senyalitzat una quarantena d’estacions de rodalies de Barcelona per millorar el flux d’entrada i sortida dels viatgers i evitar així cues i aglomeracions. Per fer-ho, s’han utilitzat fletxes de color verd i vermell al paviment de les terminals. Les 39 estacions senyalitzades, més la de Barcelona Sants, on ja fa uns dies que estan posats els indicadors, donen servei a prop d’un 70% del volum de viatgers que usen rodalies de Barcelona. A rodalies de Renfe el descens de la demanda aquesta setmana ha estat d’un 85% respecte a l’any anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós