Societat

RESTAURACIÓ

El producte de Km0 i la traçabilitat agafen encara més força en els restaurants

La restauració també ha viscut una sacsejada i una transformació. El client anirà a buscar la “particularitat” i “degustar territori” i “en lloc d’anar a una globalització tan gran com fins ara, anem tots cap al producte més proper, el de l’hortalà, artesà de casa nostra i la botiga de barri”, segons explica Fina Puigdevall, del restaurant Les Cols d’Olot amb dues estrelles Michelin, un local que, en ple confinament, l’11 de maig, ha complert 30 anys. Les Cols ara està preparant una nova carta, la de l’estiu, amb la mateixa filosofia i estratègia que tenien fins ara.

Josep Roca, enòleg d’El Celler de Can Roca, amb tres estrelles Michelin, pensa que després del coronavirus “ens obrim a un món nou, d’energia col·lectiva, d’atenció plena i de fraternitat que ha possibilitat la cura i la transformació”. És en aquesta transformació que els germans Roca han decidit repensar el seu projecte gastronòmic. Es reforma la cuina d’El Celler de Can Roca per millorar en traçabilitat i el Mas Marroch es transformarà, temporalment, en un restaurant de cuina tradicional catalana. “Volem compartir els plats viscuts. És temps de recordar, tornar a passar pel cor els plats del vostre record”, assegura Roca, que manté que “cuinaran emocions” i “les compartirem amb vosaltres”.

El client busca particularitat i degustar territori
Fina Puigdevall
Xef del restaurant les Cols
És temps de recordar i passar pel cor els plats del vostre record
Josep Roca
ENÒLEG D’EL CELLER DE CAN ROCA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART