Societat

La Generalitat activa un servei d’assessorament financer per ajudar les empreses davant la crisi

ACCIÓ analitza telemàticament la situació de cada companyia per determinar de quins ajuts pot disposar

ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement, ha activat un servei d’assessorament financer per ajudar a les empreses catalanes davant la crisi provocada per la Covid-19. Es tracta d’un servei d’orientació que s’ofereix de manera virtual i personalitzada i que pretén facilitar al teixit empresarial català l’accés als instruments financers més adequats. Mitjançant reunions telemàtiques, un equip d’experts d’ ACCIÓ avalua la situació financera de cada companyia i el seu grau d’exposició a la crisi econòmica. Un cop feta aquesta anàlisi s’identifiquen els mecanismes disponibles segons cada cas, ja siguin públics o privats, i s’ofereix acompanyament durant el procés d’accés a aquests instruments.

El conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha explicat, a través d’un comunicat, que “en un context d’incertesa com l’actual, és fonamental que les empreses, en cas de no haver-se preparat, ho facin al més aviat possible per anticipar qualsevol possible afectació de les seves finances”. “Les empreses han de conèixer totes les eines que tenen a l’abast per poder escollir les que s’adaptin millor a les seves circumstàncies”, ha assegurat. De fet, segons Romero, “aquesta anticipació no pot enfocar-se només a superar una crisi, sinó que ha de ser una pràctica que es mantingui en el temps per continuar creixent quan tot això passi i ser més fortes per resistir millor els possibles embats que vindran”.

Fins ara, les consultes més habituals de les empreses se centren en problemes de liquiditat vinculats a les tensions de tresoreria, caigudes de vendes, impagaments o ajornaments, així com en accedir a les línies d’ajuts i finançament en el context provocat per la Covid-19.

Paral·lelament, més de 700 empreses catalanes han participat en les sessions en línia que ha organitzat ACCIÓ les darreres setmanes, en col·laboració amb diversos experts, per recolzar les companyies davant la crisi econòmica. Aquestes sessions virtuals s’han centrat en qüestions com l’elaboració d’un pla de contingència, els diferents tipus d’instruments de finançament alternatiu existents o la gestió de diferents mitjans de pagament internacional més adequats en aquest context.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels Jutjats de Violència contra la Dona

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós