Societat

El Govern recomana als ajuntament que limitin el temps d’estada a les platges més concorregudes

També se’ls suggereix que posin senyals a terra per distribuir l’espai i garantir la distància de seguretat

El Govern recomana als ajuntaments de municipis costaners que limitin el temps màxim d’estada en aquelles platges on es prevegi una afluència elevada de banyistes, així com dividir la platja per sectors per tenir un control més acurat de l’aforament.

A més, es proposa també als consistoris que posin senyals a terra per distribuir l’espai i garantir una distància de seguretat d’almenys dos metres entre usuaris.

Aquestes són algunes de les recomanacions que recull el nou protocol per a la gestió dels usos i serveis associats a les platges per la covid-19 que ha aprovat aquest dissabte la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori del departament de Territori i Sostenibilitat.

Aquestes i altres mesures estan pensades per a la fase 2 de desconfinament, quan ja es permet el bany i l’ús recreatiu de la platja. Algunes de les iniciatives ja les recollia el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) de divendres, que donava competència als ajuntament per poder impulsar aquests controls. Ara el Govern els recomana que ho facin a través d’aquest protocol.

El document ha estat elaborat amb l’assessorament de tècnics del Departament de Salut i del Departament d’Interior (Protecció Civil de la Generalitat) en el marc del Pla PROCICAT per malalties emergents.

A més de les recomanacions pel que fa a temps i distàncies, el protocol recull també obre la porta a que es puguin establir franges, torns o zones per grups d’usuaris.

En aquest sentit, el protocol recomana als ajuntament organitzar la gestió de les platges “de la forma més equitativa possible” per a tots els col·lectius d’usuaris “perquè tota la gent en pugui gaudir, amb especial èmfasi en els nens, gent gran, famílies, convivents i persones amb limitacions”.

Els ajuntaments també hauran de vetllar perquè la pràctica d’activitats esportives es desenvolupi individualment i sense contacte físic, així com perquè els responsables de negocis vinculats amb la pràctica esportiva netegin i desinfectin els aparells abans de cada ús. També hauran de garantir que el personal de socorrisme disposi d’equips de protecció.

Pel que fa a espais comuns, com ara dutxes o lavabos, el protocol estableix que els ajuntaments n’han de permetre l’ús tot reforçant la neteja i desinfecció. En el cas dels lavabos, l’ocupació màxima dels lavabos serà d’una persona, excepte en casos on els usuaris necessitin assistència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona