Societat

Investiguen si es van respectar les restriccions sanitàries en un funeral al camp de futbol de Castellbell i el Vilar

Davant l’afluència de gent, l’Ajuntament va aplicar la normativa per a actes culturals a l’aire lliure

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir si en un funeral, celebrat el passat 21 de maig al camp de futbol de Castellbell i el Vilar, va complir amb les restriccions exigides d’aforament.

El comiat es va fer a l’equipament municipal, cedit per l’Ajuntament a petició de la família. Des del consistori, l’alcaldessa, Montserrat Badia, assegura que es va complir amb la normativa exigida per a actes amb públic.

L’accés es va limitar a un màxim de 200 persones assegudes, tots els assistents van fer ús de la mascareta i es va mantenir la distància de seguretat de dos metres. A més es va obligar a tots els assistents a rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic.

Segons explica Badia, no és la primera vegada que se celebren cerimònies de comiat al camp de futbol. En aquest cas, el finat havia estat àrbitre, raó per la qual la família va demanar la cessió de l’espai al consistori, que ho va acceptar.

Inicialment, indica l’alcaldessa, s’havia previst amb les restriccions per a una vetlla convencional però, en tractar-se d’una persona molt vinculada al teixit associatiu, hi va assistir més gent de l’esperada. Davant dels fets, afegeix, van optar per aplicar les limitacions que s’estableixen per a actes culturals en espais oberts.

Badia considera que, en cap cas, es va incomplir amb la normativa i que, tal com assenyalada la fase 1 de la desescalada, es van aplicar les restriccions de limitar l’aforament al 33%.

També recalca que era obligatori fer ús de la mascareta, mantenir la distància de seguretat i netejar-se les mans en accedir a l’espai.

Després que una veïna denunciés els fets davant dels Mossos, s’ha obert una investigació per esclarir si hi va haver o no incompliment de les restriccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona