Societat

Govern i universitats acorden establir un període d’excepcionalitat des del juny fins a la fi del curs vinent

Els centres podran organitzar entorns virtuals

Es crea un grup de treball per dissenyar “múltiples escenaris”

El Govern i les universitats han acordat considerar com a període d’excepcionalitat el curs 2020-2021, independentment de la situació d’estat d’alarma. Aquest període ha començat aquest mes de juny i s’allargarà fins a la finalització del curs vinent. A més, s’ha creat un grup de treball integrat per tots els vicerectors i vicerectores de Programació i Ordenació Acadèmica juntament amb representants de la Secretaria d’Universitats i Recerca i de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) per treballar en el disseny del curs vinent preveient “múltiples escenaris”. L’objectiu és crear alternatives preparades “per no caure en la improvisació”. Aquests futurs escenaris no descarten confinaments si hi ha un rebrot.

Aquest acord, sorgit en la Comissió de Programació i Ordenació Acadèmica (CPOA), s’ha ratificat en l’ultima Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), celebrada aquest dijous. La decisió s’ha pres tenint en compte que la situació d’incertesa pot allargar-se un temps “indeterminat” i “això impedeix un retorn a una situació d’estabilitat en l’activitat acadèmica”.

Així, les universitats mantindran per al curs vinent la modalitat d’impartició docent determinada per a graus, màsters i doctorats. Cada universitat però, seguint la seva autonomia i en funció de les seves circumstàncies, podrà organitzar entorns virtuals en els programes que considerin oportuns per assegurar que els estudiants obtenen els resultats d’aprenentatge desitjats.

Les universitats podran introduir canvis en els elements dels programes formatius que s’hagin de veure alterats com per exemple activitats presencials de grups grans o pràctiques externes. En aquest sentit, podran organitzar entorns virtuals. En cap cas però, no es podrà introduir un canvi de modalitat del programa sense haver estat aprovat prèviament.

A més, es demanarà a l’AQU la modificació, si s’escau, dels protocols oportuns a aplicar en les acreditacions de titulacions tenint en compte les característiques del període d’excepcionalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT