Societat

El transport públic torna dilluns quasi a la normalitat en el servei

Metro i rodalies assoliran el 100% de l’oferta els dies laborables

Les línies de FGC arribaran al màxim en hora punta i a un 80% la resta de la jornada

L’arribada dilluns a la fase 2 de desconfinament de Barcelona i el seu entorn metropolità significarà la normalització de l’oferta de transport públic en la majoria de casos, sobretot en hora punta. El metro oferirà el 100% del servei i també ho faran les línies R1, R2, R3 i R4 de rodalies de Barcelona, encara que a la línia R3 circularan sis del set serveis per sentit que enllacen Barcelona amb Puigcerdà. A les línies de FGC del Vallès i Llobregat-Anoia l’oferta serà del 100% en hora punta, d’un 80% la resta del dia i es mantindrà la supressió de la línia 12 Sarrià-Reina Elisenda. Al tramvia, l’oferta serà d’un 80% de mitjana al Trambesòs i d’un 90% al Trambaix amb el 100% en hora punta del matí. Es manté la supressió de la línia T6.

En el cas dels autobusos, l’oferta dels serveis de TMB serà d’un 80% de mitjana, amb valors d’un 85% en hora punta en línies d’altes prestacions. A les línies metropolitanes hi haurà una oferta d’un 85% de mitjana, amb valors d’un 88% en hora punta; els busos interurbans operats per la Generalitat tindran una oferta d’un 80% de mitjana amb reforç en algunes línies i als busos urbans de l’AMTU l’oferta anirà del 80% al 100%, segons el municipi. A les línies nocturnes el servei estarà entre un 50% i un 55%. Els desplaçaments hauran de continuar sent dins de les regions sanitàries, tenint el compte que Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud formen una unitat, excepte en els viatges obligats que permet la normativa.

Les dues últimes setmanes hi ha hagut un augment significatiu de la demanda, que ha recuperat més del 25% del que era habitual abans de la pandèmia. És per això que els operadors, en coordinació amb l’Autoritat del Transport Metropolità, han decidit ampliar l’oferta.

LA XIFRA

25
per cent
de la demanda del transport públic s’ha recuperat en les últimes dues setmanes.

Durant el cap de setmana es manté l’oferta

Demà i diumenge el transport públic tindrà una oferta similar a la del cap de setmana passat. És a dir, tots els operadors ferroviaris oferiran un 80% del servei, també el tramvia, que l’incrementa aquest cap de setmana. Els serveis de bus oscil·laran entre un 55 i el 100%, en general, ja que l’oferta de bus urbà d’alguns municipis torna a ser l’habitual. Els busos nocturns continuaran al 50%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar