Societat

ONG gironines, preocupades per la seva viabilitat

Diversos projectes han quedat aturats de manera temporal per la pandèmia

El cop provocat pel coronavirus a diferents sectors de la societat també ha afectat l’àmbit de la cooperació. Les ONG reconeixen que hi ha “incertesa” per saber si podran continuar treballant amb normalitat, especialment a partir de l’any vinent, quan els pressupostos de les diferents administracions vinguin condicionats per l’impacte econòmic de la pandèmia. La Coordinadora d’ONG a les Comarques Gironines agrupa una setantena d’entitats i admet que hi ha “preocupació”, ja que acostumen a ser un dels primers camps on els governs solen retallar.

En declaracions a l’ACN, el tècnic de suport de la Coordinadora, Carles Serra, diu que caldrà fer “pressió” entre el sector per evitar que passi: “Les ONG es veurien afectades, però al final qui més nota una retallada en cooperació acaben sent les persones que es beneficien de l’acció de les entitats.”

Pròrrogues d’execució

Molts projectes que s’estaven desenvolupant a diversos llocs del món “han quedat aturats” pel confinament i hi haurà entitats que hauran de demanar pròrrogues d’execució d’obres que estaven en marxa. El tècnic de la coordinadora subratlla que de cara a aquest any estan tranquils perquè la majoria de les administracions –entre elles, la Generalitat– ja han aprovat els pressupostos, tot i que alerta d’una “certa davallada” de les aportacions de particulars, sobretot després de l’esclat de la pandèmia.

Repartiment equitatiu

La Coordinadora d’ONG celebra l’increment en la dotació dedicada a la cooperació que hi ha als comptes aprovats pel Parlament (la xifra destinada a projectes s’eleva a 9,7 milions d’euros). Uns diners que Serra demana que es reparteixin de manera “equitativa” entre les diferents demarcacions catalanes. A banda, la Covid-19 ha fet canviar certs projectes. Alguna ONG ha passat de fer llibretes i gorres per a nens de Guatemala, a cosir mascaretes per donar a la comunitat amb què treballa. Una altra entitat que té cura d’infants de Burkina Faso s’ha trobat que les autoritats els han tancat la casa d’acollida per precaució, però continuen ajudant i atenent al carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona