Societat

La Covid passa factura a les entitats que atenen gent amb discapacitat

La directora de la Fundació Ramon Noguera reclama ajudes econòmiques a les administracions per poder encarar la nova normalitat

Les entitats que atenen persones amb discapacitats troben indispensable que, per tal de tornar a la normalitat després de la pandèmia, les administracions donin ajudes econòmiques extraordinàries al sector. Una petició en aquesta línia va ser feta per Pepita Perich, directora de la Fundació Ramon Noguera , dedicada a persones amb discapacitat intel·lectual, en la xerrada que aquesta setmana ha ofert al cicle sobre responsabilitat social en temps de crisi organitzat per la UdG . Perich va assenyalar que quan els centres arribin a la nova normalitat, serà necessari invertir, per exemple, en reformes que permetin guardar les distàncies de seguretat i en aïllaments, quan calguin. També va demanar als particulars i les empreses que segueixin col·laborant, bé adquirint els productes que es fabriquen en els centres especials de treball, bé contractant persones amb discapacitat.

Les xifres de la Covid

La directora de la Fundació Ramon Noguera va donar algunes xifres a nivell de Catalunya sobre el pas de crisi sanitària en el sector. Es van atendre als propis centres més de 5.500 persones, de les quals n’han mort 34. A domicili, se n’han atès 4.700 i s’han registrat 8 defuncions. En clau econòmica va indicar que el 55 dels 98 centres especials de treball que hi ha al país van haver d’acollir-se a una ERTO, afectant 2.600 usuaris - empleats. En el cas concret de la Ramon Noguera, la mesura ha abastat el 30 % del personal, que van recuperant mica en mica. Si aconsegueixen les ajudes de les administracions -va fer notar Perich- serà possible recuperar tots els llocs de treball a curt termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres