Societat

JEP MORALES

CUINER. PROPIETARI DE LA GUINGUETA LA CARRETA DEL TER

“Treballem una mica més que l’any passat”

En un moment en què l’hostaleria passa dificultats a causa de la Covid-19, hi ha negocis que resisteixen l’embat i continuen tenint els clients fidelitzats i, a més, també reben nous visitants. Bona cuina, música, natura i, sobretot, l’aire lliure són les variables perfectes.

Em diu que treballen més que l’any passat?
Es podria dir que sí. Almenys podem dir que no hem notat un descens en el nombre de clients i que seguim tenint el mateix volum de negoci o potser una mica més i tot.
I a què atribueix aquesta normalitat tot i la crisi?
És una combinació de coses. En ser un negoci totalment a l’aire lliure hem pogut anar creant diferents espais, amb quadres de Pau Morales, adaptant zones d’ombra entre els arbres, oferint un lloc confortable on passar una bona estona. Som com un oasi tropical al cantó del Ter. També oferim musica en directe, el dimecres fem jam sessions i algun concert de rock. I un tipus de cuina de fusió que ajuda a fidelitzar el client. Som com una mena d’oasi tropical al cantó del Ter.
El tipus de client és diferent del que tenien l’any passat?
Tenim la sort d’haver aconseguit fidelitzar el client. Al migdia tenim els que venen a fer caiac, ja que hi ha un punt de sortida d’aquesta activitat aquí al cantó. I a la nit tenim sobretot gent local, la de la Bisbal, Figueres, i gent de Barcelona instal·lada als pobles de l’entorn.
D’on van treure la idea tropical i de la fusió culinària?
Jo vaig estar treballant en un restaurant al Carib, a prop de la selva tropical, i això m’ha permès introduir especialitats que aquí són una novetat. La fusió es pot resumir en una de les nostres especialitats, que són els burritos de galta de vedella. També oferim plats com ara patates braves, salsa de Guatemala, anxoves, tapes i burritos, a més d’opcions vegetarianes.
Pot treballar amb productes de proximitat?
I tant! De fet, tot el que oferim és de molt a la vora d’on som, com ara les patates, que venen de Cervià de Ter, o la cervesa artesana. Mirem que tot sigui producte local.
En què els ha canviat el negoci la pandèmia de Covid-19?
Ens hem espavilat molt en el tema de la seguretat de les distàncies i també en la higiene de les mans. En aquest sentit crec que ha faltat informació.
Creu que no els han ajudat prou en l’aplicació de les mesures de seguretat que ha calgut portar a terme?
El que hem trobat a faltar ha estat que, dins de les restriccions o les prohibicions, es vagi al detall de la informació. Per exemple, pel que fa als concerts, el Procicat semblava que ens deia que havíem d’anul·lar els que fèiem, i així ens ho va demanar l’Ajuntament. Però ens ho vam llegir amb calma i ens vam assessorar, i vam comprovar que complíem els requisits que calien per poder-ho tirar endavant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona